Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-21 07:23:00

Viharos szél és havazás: ez vár ránk a héten

Hétfőn délen, délnyugaton lesz zártabb a felhőtakaró, máshol szakadozottabb lesz a felhőzet, a legtöbb napsütésre északon, északnyugaton számíthatunk.

Viharos szél és havazás: ez vár ránk a héten

Az időkép előrejelzése szerint hétfőn említésre méltó csapadék nem várható. Északkeleten élénk lehet az északias szél. Hajnalban -1 és -10 fok között alakul a hőmérséklet, a havas, derültebb tájakon lesz hidegebb, majd délután -2, +3 fokot mérhetünk.

Kedden délen, délkeleten és helyenként keleten hószállingózás, kisebb havazás előfordulhat, máshol viszont sokat süthet a nap. Nem lesz jelentős a légmozgás. Az erősen fagyos reggelt követően délután -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.


Szerdára erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és sokfelé számíthatunk csapadékra, az Alföldön elsősorban eső, havas eső lehet a jellemző, máshol hószállingózásra, havazásra van kilátás.

Többfelé megélénkül az északkeleti szél. Az újabb fagyos reggelt követően délután -3, +3 fokot mérhetünk.

Csütörtökön és pénteken is előfordulhat időnként csapadék, mely elsősorban a Dunántúlon hó, máshol havas eső, illetve eső, néhol esetleg ónos eső formájában hullhat. Az északias szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik.

atv.hu / Időkép

További belföldi híreink