Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-21 06:33:00

Mik a magyarok kedvenc turista-célpontjai?

Fellendülőben a belföldi turizmus. Kiss Róbert Richárd turisztikai újságíró arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy már nem elég egy-két héttel az utazás előtt kiválasztani hol szeretnénk pihenni, mert már jóval előbb betelnek a szállodai helyek. Valahol mindig lehet szabad helyet találni, csak akkor kompromisszumokat kell kötni.

Változóban vannak az utazási szokásaink, már egyre inkább előfordul olyan, hogy már egy évvel korábban tudjuk, hova szeretnénk jövőre menni nyaralni. Kiss Róbert Richárd említette, hogy megjelentek a first minute akciók az utazási irodák kínálatában, tehát ha nagyon korán lefoglaljuk az utat, akár 10-15 százalékkal olcsóbban tudunk nyaralni.


A last minute utaknál extrém esetek is előfordulhatnak, volt olyan, hogy 20 ezerért meg lehetett kapni egy 150 ezres utat.

Az egész világon nagyon erős volt a 2018-as turizmus - jegyezte meg az újságíró -, van olyan hely, amit be is kellett zárni, mert a túlzsúfoltság veszélyeztette a hely minőségét. Magyarország is nagyon jó évet zárt, többek között azért, mert fejlődött a gasztronómiai kínálat, és a szálláshelyek minősége is sokat javult. A harmadik ok, amit Kiss Róbert említett: trend lett a saját országunk felfedezése, hiszen sok szépség található Magyarországon is.

Szó volt arról, hogy a fapados repülőjáratoknak köszönhetően sokan utaznak külföldre, de a legjelentősebben a belföldi turizmus lendült fel. Ki is emelt néhány helyet az országban, ahová igazán érdemes elutazni. Kedvenc városa, Szeged mellett említette a Megyer-hegyi tengerszemet, amely Észak-Magyarországon, Sátoraljaújhely és Sárospatak régiójában található, és amelyet tavasszal érdemes meglátogatni, de az év minden szakában gyönyörű.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink