Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-21 20:18:00

Karácsonykor visszatér Süsü, a sárkány

Visszatér Süsü a sárkány a televízióba - tudta meg a Bors. Híradónknak Csukás István elmondta, hogy az ötlet a fejében már 40 éve kész, most pedig mivel felkérést is kapott a folytatásra már el is kezdte írni a forgatókönyvet. 13 új rész készül a Süsüből. A félénk és bohókás egyfejű sárkány hangja nem lehet más, mint Bodrogi Gyula, aki nagyon boldog, hogy újra Süsü bőrébe bújhat.

 

 

Talán nincs gyerek, és felnőtt , aki ne ismerné a jellegzetes dalt, és ne ismerné Süsü az egyfejű sárkány kalandjait, amelynek 1977 karácsonyán volt a bemutatója.

A 13 új részben a kis Süsü, és a kis királyfi indul útnak, az ő szemükön keresztül ismerhetjük majd meg a világot, Csukás István már javában írja a forgatókönyvet, amelyet természetesen bábokkal fognak bemutatni.

"Természetesen haladunk a korral mi is de nem ez a lényeg, sose ez volt a lényeg, hanem, hogy mit tudunk mi ezzel a technikával elmesélni, mit tudunk elmondani a gyerekeknek, mit tudunk elmondani az ő eszükkel, ő szemükkel, és az ő világukról"

- mesélte Csukás István író, aki hozzátette, nem tudja elképzelni, hogy ne Bodrogi Gyula adja a hangját az egyfejűnek.

"Volt már olyan is, egy kislány a mamájával, én beszélgettem valakivel, otthagyta a mamáját, „odajött, és azt mondta, hogy te vagy a Süsü!"


-emlékezett vissza Bodrogi.

A színész nagyon örül a folytatásnak, szerinte anno mindenki remek munkát végzett, aminek a végeredménye aztán, ahogy fogalmazott belement az emberek szívébe.


"Egy titka van, vagy az nem titok, egy tény hogy a gyerekek, és a felnőttek, vagy a gyerekek, akik felnőttek valamilyen formában a szívükbe zárták. szerették nézni, szeretik nézni, és erre igazi magyarázat azt hiszem nincs, mert ugye évente születik mondjuk kétmillió dal és abból 4 sláger, születik ilyen gyerekfilm nem tudom mennyi, és abból a süsü az egyik sláger"

- mondta Bodrogi.

Süsü legújabb részét várhatóan karácsonykor láthatjuk először.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink