Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-20 19:00:00

Dunakanyar: ásványvizet osztanak, de van, aki a havat olvasztja fel főzéshez, mosdáshoz

Péntek délután óta nincs víz a Dunakanyar és a Pilisi medence több településén, a szolgáltató szerint egy nagy átmérőjű vezeték meghibásodása miatt. Ürömön a polgármesteri hivatal ásványvizet osztott a lakóknak, hogy legalább inni és főzni tudjanak, a közeli Solymár egyik utcájában azonban - jobb híján - a frissen hullott havat "hasznosították" használati vízként az ott élők.

Csak a kerítés takarásából beszélgetett stábunkkal egy solymári asszony, azt mondja, ilyen állapotban inkább nem állna kamera elé. Ahogy az utca többi lakója, péntek délután óta ő sem tudott mosakodni, takarítani, mosni és főzni sem.

"Felhívtam a vízműveket, és ott azt a felvilágosítást kaptam, hogy Ürömön eltört a főnyomó vezeték, kiürült a tartály, amiből Solymárnak ezt a részét ellátják vízzel, előre láthatólag délután javítják meg a csövet, estére lesz víz. Hát estére sem volt"

- mesélte egy másik lakos.

Vasárnap kora délelőtt végül a víz megérkezett Solymárnak erre a részére. Tűzoltóautót, vagy legalább lajtos kocsikat várt volna segítségül a hétvégére a solymári utca egy másik lakója is - hiába.

„Főleg az a gond, hogy a hétvégére maradt meg a sok mosnivaló. Nejem holnap kórházba menne, és készülne és hát egyszerűen meg kell bolondulni, hogy az élet egyik alapvető feltétele, a víz hiányzik

- nyilatkozta Nagyváradi Szűcs Mihály, aki a váratlan vízhiány okozta kellemetlenségeket az udvarról összegyűjtött, majd felolvasztott hóval orvosolta, persze csak ott, ahol nem számít a használati víz minősége.

Ürömön még vasárnap délben, 36 óra elteltével sem volt rendes vízszolgáltatás több utcában. Az önkormányzat itt palackozott ásványvízzel segített, a lakók még a kutyákat is csak azzal tudták megitatni.

Mészároséknál az egyik szinten épp csak csordogál a csap. Heten élnek a házban, így fazekakba gyűjtik a kincset érő vízcseppeket – azt ugyanis nem tudják, mikor tudnak végre lezuhanyozni.

Szerettük volna megkérdezni a vízműveket is, az ügyfélszolgálat automata menüje azt közli, hogy Budakalász, Pomáz, Csobánka és Pilisborosjenő területén a délutáni, esti órákban nyomáscsökkenés, illetve vízhiány várható.

A cég vasárnap délután a közösségi oldalán azt írta: a hibát kijavították, és megfeszített tempóban dolgoznak azért, hogy az ivóvíz a még problémás területekre is mihamarabb eljuthasson.

atv.hu

További belföldi híreink