Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-19 14:04:00

Mutatjuk, mi történt eddig a tüntetésen

A munka törvénykönyvének módosítása ellen tüntetnek Budapesten, a tiltakozók több irányból vonulnak a Clark Ádám tér felé, ahol a tervek szerint beszédek hangzanak el.

Mutatjuk, mi történt eddig a tüntetésen

A szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország - Budapest - blokád címmel hirdették meg az eseményt.

Csatlakozzon az ATV Viber közösségéhez, itt!

A Hősök teréről 50-60 demonstráló indult el, majd a résztvevők száma az Oktogonon néhány százra nőtt. A tömegben látni lehetett több magyar és európai uniós, valamint egy Árpád-sávos zászlót. A menetet egy "Elegünk van" feliratú molinóval vezették fel. A tüntetők az Oktogontól hangos sípolással, dudálással, szirénázással vonultak.
   
A demonstrálók egy másik csoportja a Szabadság híd pesti hídfőjétől indult a hídon és a budai alsó rakparton át a Clark Ádám tér felé. Magyar, európai uniós, illetve Momentumos zászlókat lengetnek, sípolnak, kiabálnak. A vonulás idejére lezárták a Szabadság híd egyik sávját, és rendőri felvezetéssel mennek a tüntetők.
   
Több vidéki városban is szerveztek kormányellenes demonstrációkat, ezeketa budapesti tüntetés résztvevői kivetítőn figyelhetik majd.

atv.hu / MTI

További belföldi híreink