Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-18 10:51:00

Murányi: hazudik, aki azt mondja, kézivezérlés volt a zoom.hu-nál

Tarjányi Péter és Murányi András egykori hírigazgató reagált a 444 cikkére.

Murányi: hazudik, aki azt mondja, kézivezérlés volt a zoom.hu-nál

A decemberben megszűnt Zoom.hu belső ügyeiről közölt tegnap nagy cikket a 444.hu. Abban az írásban a Zoom egykori dolgozói számoltak be olyan esetekről, amikor állításuk szerint a tulajdonos kérésére változtattak egyes írások címein, tartalmán, vagy feltételezett politikai indokkal nem időben engedtek ki tényfeltáró írásokat.

A Media1 elérte Tarjányi Pétert, a Zoomot kiadó Strat-Pol Kft. tulajdonosát, és Murányi Andrást, az oldal egykori hírigazgatóját, akik cáfolták a 444 felvetéseit.

Tarjányi szerint nem az Orbán-család gazdagodásáról szóló cikk miatt menesztette Zappe Gábort a főszerkesztői pozícióból. „Zappe eltávolításának nem szakmai, hanem emberi okai voltak" - írta válaszában a tulajdonos. Murányi András szerint az eset után Tarjányi megígérte a szerkesztőségnek, hogy nem lesz több ilyen, kézivezérlésre utaló eset.

"Aki azt mondja, hogy rendszeresen előfordultak ilyen esetek a lapnál, az hazudik. Összességében a Zoom.hu-nál szabad tartalomkészítés folyt" – mondta Murányi. Hozzátette: Habony egykori élettársáról, Kaminsky Fanniról írt cikk pedig személyeskedő hangvétele miatt nem jelent meg az oldalon.

atv.hu

További belföldi híreink