Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-18 10:13:00

Megszavazták Újpesten, hogy nem bojkottálják a "rabszolgatörvényt"

Csütörtökön tartotta az újpesti képviselő-testület az Újpesti Jobbik által kezdeményezett, az ellenzéki képviselők által támogatott rendkívüli testületi ülését.

Az ellenzéki képviselők azt szerették volna elérni, hogy az Újpesti Önkormányzatnál, az önkormányzat cégeiben, valamint az Újpesten bejegyzett gazdasági társaságoknál ne alkalmazzák a „rabszolgatörvényt”.

Az ujpestihirmondo.hu beszámolója szerint parázs vita alakult ki a fideszes alpolgármester, Nagy István és az ellenzéki képviselők között.

Úgynevezett „berepülő anyagként” terjesztette elő Nagy István fideszes alpolgármester a kormánypárt módosító határozatait, mely pontosan 5 pontot tartalmazott. Ezeket a módosító javaslatokat a fideszes többség természetesen elfogadta, így az eredetileg beadott határozati javaslatokat ledarálták, és a saját fideszes javaslataikról szavazott a képviselő testület. Többen szóvá tették, hogy a Nagy István alpolgármester által körbeadott módosító javaslat sem tartalmi sem formai követelményeknek nem felel meg, mivel nem volt sem előterjesztő, sem az, hogy melyik határozati pontot módosítják, és aláírva nem volt.

A helyi Fidesz, kihasználva a rendkívüli ülést, 5. határozati javaslatként a képviselő-testület elé vitt egy nyilatkozatot, melyet ugyancsak elfogadott, miszerint Újpest Önkormányzata elhatárolódik Varju László Facebook oldalán meghirdetett „ÁLLJON LE AZ ORSZÁG!” címet viselő hétvégi megmozdulásától.

atv.hu

További belföldi híreink