Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-18 12:43:00

Karácsonynak van a legtöbb esélye arra, hogy legyőzze Tarlóst?

Amennyiben több ellenzéki jelölt indul a főpolgármesteri posztért az őszi önkormányzati választásokon, akkor Tarlós István verhetetlennek látszik, ha viszont egyedül Karácsony Gergely, akkor Budapest jelenlegi vezetőjét legyőzheti az ellenzék – így foglalható össze a Závecz Research legújabb reprezentatív közvélemény-kutatása.

Karácsonynak van a legtöbb esélye arra, hogy legyőzze Tarlóst?

A hvg.hu birtokába került felmérés szerint, ha mind a négy potenciális jelölt elindul az önkormányzati választásokon, akkor Tarlós Istvánra a budapestiek 44 százaléka szavazna. Ebben az esetben az ellenzéki politikusok egyike sem tudná még csak megközelíteni sem a jelenlegi főpolgármestert.

Akkor viszont, ha a főpolgármester-választás „ki-ki” alapon játszák, az ellenzéki jelöltre leadott szavazatok koncentrálódhatnak. A Budapesten végzett ezerfős reprezentatív kutatás szerint csak Karácsony Gergelynek van esélye a szavazatok egységesítésére Tarlós Istvánnal szemben.

A Závecz Research összegzése szerint „Karácsony integratív személyiségét” mutatja, hogy Horváth Csaba visszalépése esetén az MSZP-s politikus híveinek 78 százaléka rá szavazna, míg Puzsér támogatóinak 63 százalékára számíthatna.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink