Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-18 14:33:00

Horváth Csaba élő adásban szállt bele Karácsony Gergelybe

Zajlik az előválasztás az ellenzéki oldalon. A főpolgármester-jelöltek már gyűjtik az ajánlásokat. Két jelölt, Horváth Csaba az MSZP, és Karácsony Gergely a Párbeszéd jelöltje készülnek a vitára, melynek köszönhetően eldől, melyikük indulhat a főpolgármester választáson, miután az ellenzék egy jelöltet akar indítani Tarlós ellen.

Horváth Csaba élő adásban szállt bele Karácsony Gergelybe

Horváth Csaba a szabadság, önállóság és pénzügyi függetlenség programját hirdeti. A szocialisták jelöltje az ATV Start című műsorában arról beszélt, mindenképpen leállítaná a Liget-projektet. Ez a pont Karácsony Gergely programjában is szerepel, sőt a Párbeszéd jelöltjének programja 90 százalékban megegyezik Horváth Csabáéval. Horváth erre úgy reagált, ő nem állítja azt, hogy Karácsony ellopta az ő programját, inkább csak használja. Említette, hogy évek óta együtt dolgoznak, és sok mindenben egyezik a gondolkodásmódjuk, tehát egy csapatot alkotnak.
 


Elmondta, hogy több mint tíz éve Budapestet szolgálja, és a "Szabad Budapestet" programjában a tennivalókat, gondolatait, stratégiákat összegzi, ezeket kívánja megvalósítani. Horváth Csaba úgy gondolja, Karácsony maradjon Zugló polgármestere, ő maga pedig legyen a főpolgármester. Bár kettejük karaktere hasonlít egymásra, a lényeg az, folytatta, hogy a feladatra a legalkalmasabb legyen kiválasztva.


 
Az előttük álló feladat nagyon harcos – tette hozzá az MSZP politikusa, mint mondta, eddig is csak akkor ért el Budapest eredményeket, amikor a budapestiek a kezükbe vették az ügyet, vagyis erődemonstrációra volt szükség. Megemlítette például a vasárnapi boltzárat, az olimpia visszavonását, az internetadót, a 3-as metró akadálymentesítését, és a Római-parti gátat. Igaz, az utóbbinak és az olimpia ügyének még nincs vége, de minden ügynél népszavazás kezdeményezésre volt szükség ahhoz, hogy Tarlós meghátráljon - mondta.
 
Szó volt arról, hogy azokra az infrastrukturális beruházásokra, melyeket az olimpia szervezéséhez beterveztek szükség van, és Horváth Csaba nem ért egyet azzal, hogy atlétikai centrumot építenek, de a metrót nem hosszabbítják meg. Valamint azzal sem, hogy a Puskás Stadion már 300 milliárd forintnál tart, de a villamosvonal hálózatát nem bővítik. Azon kívül még mindig a füstölgő buszok közlekednek, melyek nem csak az olimpiához, de egy egyszerű városhoz sem illene - jegyezte meg.
 
Az előválasztással kapcsolatban Horváth arról beszélt, a verseny és a viták során mindenki megismerheti a jelöltek programját, és a választók érdemben tudnak majd szavazni.
 
Kijelentette, hogy nem "gyilkolják" egymást Karácsony Gergellyel, és nem mindenben hasonlítanak egymásra. Szerinte „egy lényeges különbség közöttük a NER-hez való hozzáállásuk”. Horváth úgy véli, Karácsony békülékenyebb, tárgyalásra hajlamos a NER-rel, amivel ő nem ért egyet, mert a NER eddig is csak az erőből értett, tehát erődemonstrációra van szükség - fogalmazott.
 
Az MSZP jelöltje elmondta, ha őt választanák meg főpolgármesternek, akkor nem ellenzéki főpolgármester lenne, hanem Budapestté, aki csak a budapestiek érdekeit képviseli, aki a problémákat szóvá tenné, és tárgyalna a kormánnyal. Ha a kormány nem értene a szép szóból, akkor kötelessége bármilyen eszközzel elérni azokat az eredményeket, hogy a budapestiek megkapják, ami jár nekik – szögezte le.

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink