Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-18 10:59:00

Ellenzéki képviselőnők írtak nyílt levelet Nagy Blankának

Az MSZP, a Jobbik, a DK, a Párbeszéd, az LMP, a Liberálisok és független országgyűlési képviselőnők írtak nyílt levelet Nagy Blankának.

A levelet változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Blanka! Szeretnénk néhány támogató, bátorító szót mondani neked. Nem ismerünk, nem tudjuk valójában ki vagy, egy dolgot tudunk: iszonyatosan bántanak mostanában, mert volt bátorságod gimnazistaként pár mondatot mondani szívedből, lelkedből saját országod kormányáról. Voltak benne erős szavak, mondatok. Mi is szoktunk ilyeneket használni időnként. Nincs ezzel baj. A baj azokkal van, akik most bántanak, gyaláznak téged. Tudod szerintünk mindegy, hogy igazad van-e vagy sem. Nekünk sincs mindig igazunk. De jogod és jogunk van ahhoz, hogy nyilvánosan beszéljünk hazánkról. Úgy, ahogy gondolkodunk róla. A magyar Országgyűlés képviselőnőiként azt mondjuk neked, hogy nagyszerű ember vagy. Nem a valamelyik tantárgyból elért jegyed, hanem tisztességed, emberi becsületed, helytállásod, bátorságod minősít. És ezekből nálunk most ötöst kaptál.
Ismeretlenül is becsülve fejezzük ki tiszteletünket és kívánunk neked erőt megküzdeni a saját ügyedet, ami a mi ügyünk is.

Bangóné Borbély Ildikó Országgyűlési képviselő Bősz Anett Országgyűlési képviselő Demeter Márta Országgyűlési képviselő Gurmai Zita Országgyűlési képviselő Hohn Krisztina Országgyűlési képviselő Kunhalmi Ágnes Országgyűlési képviselő Potocskáné Kőrösi Anita Országgyűlési képviselő Schmuck Erzsébet Országgyűlési képviselő Szabó Tímea Országgyűlési képviselő Szél Bernadett Országgyűlési képviselő Vadai Ágnes Országgyűlési képviselő Varga-Damm Andrea Országgyűlési képviselő.”

Nagy Blanka az a kiskunfélegyházi gimnazista lány, akit egy tüntetésen elmondott beszéde után a kormánypárti sajtó iskolai hiányzásairól és rossz jegyeiről kezdett el cikkezni. Bayer Zsolt pedig „prolinak” nevezte a lányt.

Nagy Blanka péntek este az Egyenes Beszéd című műsorunk vendége lesz.

atv.hu

További belföldi híreink