Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-17 06:23:00

Budapesten tartoztatták le a Cristiano Ronaldo-botrányt kirobbantó szerkesztőt

A Football Leaks honlap portugál tulajdonosa robbantotta ki többek között az ötszörös aranylabdás nemi erőszak ügyét is.

Budapesten tartoztatták le a Cristiano Ronaldo-botrányt kirobbantó szerkesztőt

A portugál sajtó értesülései szerint szerdán Budapesten letartóztatták a közelmúlt legnagyobb futball-botrányainak kirobbantásában főszerepet játszó Football Leaks honlap portugál tulajdonosát, szerkesztőjét, írja az Index.

A Football Leaks keretében nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján robbant ki többek közt

az elmúlt évek legnagyobb visszhangot kiváltó botránya, Cristiano Ronaldo nemi erőszak ügye is.

A német Spiegel cikkében megfogalmazott állítások főként az ötszörös Aranylabdás portugál futballsztár, és az általa a vád szerint megerőszakolt modell, Kathryn Mayorga titkos peren kívüli egyezségén alapultak, amit Pintónak minden jel szerint sikerült megszereznie.

A Football Leaks tulajdonosának letartóztatásáról szóló információt a szerdai nap folyamán a portugál rendőrség hivatalos sajtótájékoztatón is megerősítette, amelyen bejelentették, hogy

a "Cyberduna" kódnevű akció keretében, a magyar rendőrséggel együttműködve került sor a közismert álnevén "John"-nak hívott hekker letartóztatására.

A 30 éves portugál férfi Erasmusos hallgatóként költözött Pestre jó pár évvel ezelőtt. A portugál rendőrség szóvivője szerint nem tanúsított ellenállást. A szóvivő a portugál Record című lapnak elmondta, hogy a férfi jelenleg Magyarországon van előzetes letartóztatásban.

A portugál hatóságok szerint Magyarország 3-4 hét múlva adhatja ki Pintót hazájának, ahol egyébként nem a Football Leaksen közzétett, illetve a nemzetközi sajtónak átadott és minden jel szerint illegális módszerekkel szerzett információk, dokumentumok miatt adtak ki ellene kőrözést, hanem a helyi labdarúgást megrázó Benfica-botrány miatt, amely a portugál klub alkalmazottainak, vezetőinek levelezéséből ellopott információkon alapul.

atv.hu

További belföldi híreink