Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-16 12:01:00

Robog felénk a hidegfront – mutatjuk, hol fog havazni

Péntektől hidegfront érkezik, sokfelé készülhetünk csapadékra.

Robog felénk a hidegfront – mutatjuk, hol fog havazni
Illusztráció

Szerdán főként délkeleten, valamint az északkeleti határ közelében fordulhat elő kisebb csapadék. Erősen, közepesen felhős lesz felettünk az ég, több napsütés a Dunántúlon valószínű. Az északi megyékben és a Dunától keletre még többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugatias szél. Délután 3-10 fokot mérhetünk, északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön északon, északkeleten felhős, nyirkos, délen és a Dunántúlon viszont túlnyomóan napos időre készülhetünk. Kisebb eső, záporok csak estétől alakulhatnak ki északnyugaton. Élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél. Délen, délnyugaton 10 fok feletti maximumokat is mérhetünk, a felhősebb északkeleti tájakon 2-6 fok várható.

Péntekre hidegfront érkezik, sokfelé készülhetünk esőre, záporokra, nyugaton és a hegyekben havas eső, hózáporok is kialakulhatnak. A szél északnyugatira fordul, és élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Délután 2-5 fok valószínű.

Szombaton fagyos reggelre ébredhetünk, délután 0, +3 fokig emelkedik a hőmérséklet. Eleinte több, délután kevesebb napsütés valószínű, délen, délnyugaton helyenként hószállingózásra, kisebb havazásra számíthatunk.

Vasárnap a felhős időben elszórtan számíthatunk hószállingózásra, havazásra.

atv.hu / Időkép

További belföldi híreink