Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-16 20:17:00

Megújítják a CEU amerikai akkreditációját

Ron Daniels, a Johns Hopkins Egyetem és a CEU felsőoktatási akkreditációját végző Middle States Commission on Higher Education értékelő bizottságának elnöke azt javasolja, hogy újítsák meg a CEU amerikai felsőoktatási akkreditációját – írja a CEU közleményében.

Megújítják a CEU amerikai akkreditációját

Daniels gratulált a CEU-nak, hogy a bizottság vizsgálata alapján az intézmény „sikeresen megfelel a Middle States Commission on Higher Education akkreditációs feltételeinek és tagsági követelményeinek”. Daniels szerint „a CEU a felsőoktatás egyik sikertörténete,” és részletezte, hogy melyek azok a területek, amelyekben a CEU kiemelkedően teljesít.

A bizottság elismerte a CEU elkötelezettségét egy átfogó oktatási program fejlesztése és a tanulásközpontú oktatás iránt. Ez mind hozzájárult ahhoz, hogy 2018-ban a CEU a világ 51-100 legjobb egyeteme között szerepel a QS ranglistáján a történelem, filozófia, politikatudomány, szociálpolitika és szociológia tantárgyakban, és a 200 legjobb között közgazdaságtan és jogtudomány terén.

A bizottságra mély benyomást tett az egyetem tudósainak teljesítménye. Daniels hangsúlyozta, hogy csak a 2017-18-as tanévben közel 7.5 millió eurónyi kutatási támogatást nyertek külső forrásokból. A CEU 2004 óta jogosult európai kutatási támogatásokra, azóta az intézmény 16 projektjét támogatta az Európai Kutatási Tanács (ERC), és több mint 120 külső finanszírozású kutatási együttműködésben vett részt az egyetem.
Daniel méltatta a CEU az alapítása óta eltelt 28 évben elért sikereit a posztgraduális bölcsészet- és társadalomtudományi oktatás és kutatás terén. „A CEU egyenrangú a világ legjobb egyetemeivel”.

atv.hu

További belföldi híreink