Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-16 16:13:00

Ismét felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Korábban beszámoltunk róla, hogy mégis kap állami támogatást a Momentum és a Párbeszéd, ugyanis az Állami Számvevőszék már el tudja érni a két ellenzéki pártot. Most ismét fordult a kocka és az ÁSZ kezdeményezi mindkét párt költségvetési támogatásának felfüggesztését.

Lezárta a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt ellenőrzését az Állami Számvevőszék. A Momentum Mozgalomnál a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatás felhasználása nem volt szabályszerű, átlátható és elszámoltatható. A Momentum a kampányköltések mértékére előírt korlátozás betartása és a választások tisztaságát szolgáló finanszírozási tilalmak tekintetében nem biztosította az átláthatóságát és elszámoltathatóságát.

A Párbeszéd Magyarországért Párt a kampányköltések mértékére előírt korlátozás betartása és a választások tisztaságát szolgáló finanszírozási tilalmak tekintetében nem biztosította az átláthatóságát és elszámoltathatóságát.

Mindezek alapján az Állami Számvevőszék kezdeményezi a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, továbbá a feltárt tényeket, körülményeket az ÁSZ a vonatkozó törvényi felhatalmazás alapján továbbítja a hatáskörrel rendelkező hatóságnak (ügyészség) a szükséges eljárások lefolytatása, intézkedések megtétele érdekében.

atv.hu

További belföldi híreink