Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-16 17:07:00

Elkeserítő helyzet: Országszerte 231 fogorvosi praxisban nincs szakorvos

Magyarország 231 fogorvosi praxisában tartósan – tehát legalább fél éve – nincsen szakorvos. Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont friss adatai szerint 185 vegyes, 26 gyermek és 20 felnőtt praxisba nem találnak orvost - írja a 24.hu.

  • A megyék közül Bács-Kiskun áll a legrosszabbul, 25 üres orvosi hellyel, majd Nógrád (21) és Békés megye (18) következik.
  • Baranyában minden fogorvosi praxist betöltöttek, Hajdú-Bihar megyében pedig egyetlen helyen kellene megoldani a fogorvosi ellátást: Csökmőn.
  • Hejőkeresztúron 2004 márciusa, Lőkösházán 2004 szeptembere, Katymáron 2005 októbere óta várnak fogorvosra.

Magyarország négy városában, Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Pécsen lehet fogorvosi diplomát szerezni. A főváros kivételével az egyetemi városokban és az azok környékén megoldottnak is mondható a fogorvosi ellátás.

Budapestről viszont 41 szakember hiányzik:

  • A VIII. kerületben 22 betöltetlen praxis van (16 felnőtt, 6 gyermek). Itt található a SOTE Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinikája és az egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézete is, amely a fővárosi fogászati ügyeletet működteti.
  • Négy szakember hiányzik a XIX. kerületből, három a XXI. kerületből, kettő a XI., XV., XVI., XVII., XVIII., egy a VII. és a IX. kerületből, tehát a fogorvoshiány inkább a pesti oldalt sújtja.

atv.hu/24.hu

További belföldi híreink