Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-16 21:19:00

700 millió forintos uniós támogatást sikkaszthatott el Pécsvárad polgármestere

Uniós pénzek szabálytalan felhasználásával vádolják Pécsvárad polgármesterét és társait. Összesen heten álltak bíróság elé, mert a gyanú szerint egy mezőgazdasági üzem létesítésekor fiktív számlák alapján számoltak el uniós támogatást. 700 millió forintos költségvetési csalás miatt kell bíróság elé állniuk. Az ügyészség a baranyai kisváros polgármesterére 4 év letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte.

Az előkészítő tárgyaláson sem ismerte el bűnösségét Pécsvárad polgármestere. A városvezetőt azzal vádolják, hogy hat társával közösen egy mezőgazdasági telep kialakítására kapott uniós támogatással szabálytalanul, fiktív számlák felhasználásával számoltak el. Költségvetési csalás miatt álltak bíróság elé.

"A vádlottak különböző cégekkel több mint hétszáz millió forint európai uniós támogatást hívtak le jogtalanul. Ezt az európai uniós támogatást valótlan, fiktív számlákkal akarták igazolni, melynek lényege szerint a vádlottak tojás tartó telepet akartak létrehozni és ebbe berendezéseket vettek volna az uniós támogatásokból." - mondta Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője az ATV Híradónak.

A vád szerint a berendezéseket ugyan megvették, de jóval olcsóbban, mint ahogy elszámoltak.

"Ebben az időszakban én sima vállalkozóként, egy cég ügyvezetőjeként és egy másik cég műszaki igazgatójaként dolgoztam." - nyilatkozta Zádori János, Független polgármester.

A polgármester híradónknak azt mondta: a vádnak semmi köze a polgármesterségéhez. Arról is beszélt, hogy amikor elszámoltak a beszerzésekkel, legalább egy tucatnyi ellenőrzést kaptak, azonban ekkor mindent rendben találtak. Szerinte nem politikai támadásról van szó, de ahogy mondta sokan ezt másképp gondolják.

"Én úgy vélem, hogy nincs mögötte ilyen, de a szűk környezetem nagyon furcsának találja, illetve a település lakók több százan megkerestek, akik furcsának találják az egésznek az időzítését, amit én sem tudok egyszerűen megmagyarázni." - tette hozzá a polgármester.


A polgármester ügyében várhatóan márciusban tartják az első tárgyalást Szekszárdon.

atv.hu

További belföldi híreink