Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-15 15:55:00

Itt az MTVA közleménye: újra feljelentik Hadházyékat

Az intézmény szerint joggal való visszaélés, amit Szél Bernadett és Hadházy Ákos „folyamatosan megvalósít a közmédia épületeinél”.

Itt az MTVA közleménye: újra feljelentik Hadházyékat
„Joggal való visszaélés, amit a Szél-Hadházy páros folyamatosan megvalósít a közmédia épületeinél”

- közölte kedd délután a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.

Ahogy beszámoltunk róla, a két országgyűlési képviselő az éjszakát is bent töltötte az MTVA Kunigunda utcai székházában. Kedd délelőtt pedig rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, melyen arról beszéltek, hogy új vezérigazgatót szeretnének a parlamenti pártokkal egyeztetve az intézmény élére.


Az MTVA szerint „olcsó kommunikációs trükk, hogy amit magad csinálsz, azzal vádold meg az ellenfeleidet. Ezzel az eszközzel élve terjesztenek hazugságokat és követnek el törvénysértéseket a randalírozó képviselők, továbbá rágalmazzák, sértegetik, mindennapi munkájukban folyamatosan akadályozzák a közmédia munkatársait”.

Mint írják,

„Szél és Hadházy sajtótájékoztatójukon hazugságokkal vádolták meg a közmédiát, és ismételten megsértették a közmédia több munkatársának személyiségi jogait, annak ellenére, hogy Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője világosan, egyértelműen e cselekményt törvénytelennek minősítette”.


Az MTVA közleménye szerint a két ellenzéki politikus „tekintélyes életúttal rendelkező vezetőket, családapákat minősítettek olyan stílusban, amely még az útszéli kocsmákban sem elfogadható. Ez a magatartás megítélésünk szerint méltatlan, nemcsak egy országgyűlési képviselőhöz, de bármely, magát európainak tekintő polgárhoz is”.

Hozzáteszik: „a közmédia tiszteletben tartja az országgyűlési képviselők jogait, tiszteletben tartja Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselők tájékozódáshoz való jogát, tiszteletben tartja véleményüket, de visszautasítja azt a hangnemet, alpári stílust, amellyel folyamatosan megsértik a közmédia minden jó szándékú, munkáját tisztességesen végző munkatársát”.

Végül azzal zárják a közleményt, hogy

Szélék „immár sokadik alkalommal visszaélnek képviselői jogaikkal, visszaélnek képviselői igazolványukkal, folyamatos és folytatólagos jogsértést követnek el.

A közmédia jogsértést elszenvedő munkatársai a büntetőfeljelentéseket ez alkalommal is meg fogják tenni, és megkérjük az érintett képviselőket, hogy miközben a jogszabályok betartását követelik, aközben maguk is tartsák be a jogszabályban foglaltakat”.

atv.hu

További belföldi híreink