Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-15 11:23:00

Hadházyék maradnak az MTVA-ban, új vezérigazgatót akarnak kineveztetni

Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott Szél Bernadett és Hadházy Ákos az MTVA-székház előtt, ahol elmondták, maradnak a köztévénél, és a céljuk továbbra is az, hogy Papp Dániel helyett konszenzusos alapon egyezzenek meg a parlamenti pártok egy vezérigazgatóban. Az eseményhez a momentumos Donáth Anna is csatlakozott, aki felhívta a figyelmet az Európai Ügyészség ügyére, és arra kért mindenkit, hogy támogassák a két független képviselőt.

Miután az éjszakát is az MTVA-ban töltötték, Szél Bernadett és Hadházy Ákos sajtótájékoztatót töltött a Kunigunda utcában. HAdházy azt mondta, a mostani akciónak több célja van: egyrészt, hogy elmondják, milyen feltételei vannak annak, hogy szabad sajtóról beszélhessenek. Első követelményük, hogy mentsék fel Papp Dánielt, vagy mondjon le, és olyan vezérigazgatót nevezzenek ki, akinél konszenzus van az ellenzék és a kormány között.

A második cél – tette hozzá –, hogy törvényileg be kell tiltani a fizetett kormánypropagandát, amelyre több tízmilliárdot fordítottak. A jelenlegi „ottlét” célja pedig, hogy Papp Dániel beszéljen velük, és a tegnapi „beszélgetés” nem az volt. Ezt megvárják, és mint mondta, rászánják ezt a hetet. Eközben beszélhettek Dobos Menyhérttel, amire nem készültek. Majd hozzátette: arra panaszkodtak eddig, Papp Dániel is, hogy félnek tőlük, de nem kell félniük, mert nem tudnak négy biztonságit legyűrniük.

Szél Bernadett azt mondta: nem hajlandóak csendben beletörődni kettő dologba, hogy elégessék az adófizetők pénzét. Mint mondta, ha kidobják őket, akkor visszamennek más helyen. Elvárják, hogy garantálják az országgyűlési képviselők jogát, mert ez nem egy ibizai szórakozóhely, ahová el lehet menni mulatni – tette hozzá. Mint mondta, ki fognak tartani mindenkiért, akiknek a pénze benne van a közmédiában, majd felhívta a figyelmet a közmédia feladatára. Ma reggel is megpróbáltak bemenni, és ezután is megpróbálják. Sikertelenség esetén újabb a rendőrséghez fordulnak, akiket a „verőlegények” nem engednek be az épületbe, majd megkérdőjelezte azt is, hogy kit védenek a magyar rendőrök. Hangsúlyozta: „ez valaminek a kezdete”, és tudják, hogy nagy a”túlerő”. Nem számítanak gyors eredményre, de a végső cél, hogy ilyen jogtalanságok ne fordulhassanak elő az országban.

Donáth Anna is megjelent, aki azt nyilatkozta: az, amikor az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról van szó, vagy a „rabszolgatörvény” eltörléséről, akkor az nem csak az ellenzéki érzelműeket érinti. A kiegyensúlyozott közszolgáltatás is az egész társadalom igénye lehetne, és arra kér mindenkit, hogy álljanak ki a képviselők és az ügyek mellett. Az Európai Ügyészség ügyére bíztat mindenkit, és arra, hogy „legyenek ők a közmédia”, ha az MTVA nem hajlandó kiegyensúlyozottan tájékoztatni.

Hadházy Ákos azt is elárulta, azért nem árulták el képviselőtársaiknak a tervüket, mert meglepetésszerűen szerették volna ezt meglépni. Ettől függetlenül várják majd őket, tekintve, hogy – ahogyan Szél Bernadett is fogalmazott – ez csak valaminek a kezdete.

A két képviselő azt ígéri: addig maradnak, amíg közérdekű közleményüket leadják, illetve Papp Dániel válaszol 10 kérdésükre.

Újra megpróbáltak bemenni

A képviselők újra megpróbáltak bemenni az MTVA épületébe, ami szintén sikertelen volt, tekintve, hogy zárt ajtókra bukkantak, ahol Hadházy Ákos elmondta, hogy nincsen joguk kizárni képviselőket. Szél Bernadett eközben bekopogtatott, de semmi, Hadházy Ákos a rendőröket hívta fel, azzal, hogy az MTVA korlátozza a jogaikat, és intézkedést kérnek.

Itt az MTVA közleménye

A történtekkel kapcsolatban a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. is kiadott egy közleményt:

"Joggal való visszaélés, amit a Szél-Hadházy páros folyamatosan megvalósít a közmédia épületeinél. Olcsó kommunikációs trükk, hogy amit magad csinálsz, azzal vádold meg az ellenfeleidet. Ezzel az eszközzel élve terjesztenek hazugságokat és követnek el törvénysértéseket a randalírozó képviselők, továbbá rágalmazzák, sértegetik, mindennapi munkájukban folyamatosan akadályozzák a közmédia munkatársait. Szél és Hadházy sajtótájékoztatójukon hazugságokkal vádolták meg a közmédiát, és ismételten megsértették a közmédia több munkatársának személyiségi jogait, annak ellenére, hogy Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője világosan, egyértelműen e cselekményt törvénytelennek minősítette. Szél és Hadházy tekintélyes életúttal rendelkező vezetőket, családapákat minősítettek olyan stílusban, amely még az útszéli kocsmákban sem elfogadható. Ez a magatartás megítélésünk szerint méltatlan, nemcsak egy országgyűlési képviselőhöz, de bármely, magát európainak tekintő polgárhoz is. A közmédia tiszteletben tartja az országgyűlési képviselők jogait, tiszteletben tartja Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselők tájékozódáshoz való jogát, tiszteletben tartja véleményüket, de visszautasítja azt a hangnemet, alpári stílust, amellyel folyamatosan megsértik a közmédia minden jó szándékú, munkáját tisztességesen végző munkatársát. Immár sokadik alkalommal visszaélnek képviselői jogaikkal, visszaélnek képviselői igazolványukkal, folyamatos és folytatólagos jogsértést követnek el. A közmédia jogsértést elszenvedő munkatársai a büntetőfeljelentéseket ez alkalommal is meg fogják tenni, és megkérjük az érintett képviselőket, hogy miközben a jogszabályok betartását követelik, aközben maguk is tartsák be a jogszabályban foglaltakat"- olvasható az MTVA közleményében.
    
atv.hu

További belföldi híreink