Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-11 20:06:00

Ujhelyi: Orbánnak kicsúszott a kezéből a politika

Az MSZP EP-képviselője úgy véli, az ellenzéki összefogást látva vállalta be a miniszterelnök, hogy bármilyen kérdést feltehetnek neki az újságírók.

Orbán Viktor bevállalta a csütörtöki Kormányinfón, hogy minden orgánumból jövő újságíró kérdést tehetett fel neki. Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy elvileg a miniszterelnöknek kötelessége folyamatosan tájékoztatni a sajtót. Szerinte ezt most azért vállalta be Orbán Viktor, mert látja az ellenzék összefogását, és hogy kicsúszott a politika a kezéből, mert az utóbbi időben minden úgy történik, ahogy az ellenzék akarja. "Olyan nem fordulhat elő egy demokratikus országban, hogy néhány újságírót politikai szimpátia alapján nem engednek be egy sajtótájékoztatóra"- jegyezte meg a képviselő. Szerinte az, hogy Orbán Viktor a kétórás sajtótájékoztatón olyan sokszor említette az ellenzéki együttműködést, azt jelenti, hogy nagyon mélyen érinti az Orbán-csapatot, különben nem foglalkozott volna annyit vele.


A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy az "egy az egy ellen" logika rossz irány az ellenzék részéről. Erre Ujhelyi azt mondta, hogy ez a lehető legjobb logikai irány, mert csak így van lehetőség legyőzni Orbán Viktort. A kérdésre, lesz-e végül közös EP-lista, Ujhelyi közölte, hogy a Párbeszéd és az MSZP nyitott rá. Létrehozták az Európa-párti erők szövetségét, és ha bárki csatlakozni szeretne, ők készen állnak, és megpróbálják tömbösíteni az EP-választáson induló ellenzéki pártokat. Ennek azért van értelme, folytatta, mert, ha az ellenzéki szavazók 3-4 százalékos listákat gyártanak, akkor azok a szavazatok el fognak veszni, a fele a Fideszt fogja gazdagítani. Az ellenzék azt szeretné, ha az EP-választások 21 mandátuma úgy oszlana meg, hogy Orbán Viktort meg tudják verni. Lélektanilag ez az önkormányzati választások győzelméhez fog vezetni, fogalmazott. Ilyen ellenzéki közös megmozdulás még nem volt Magyarországon, tette hozzá. Itt rendszerváltásra van szükség, nem kormányváltásra, jelentette ki Ujhelyi.

Az is elhangzott, hogy Orbán olyan megjegyzést tett, hogy minden liberális demokrata egyben bevándorláspárti is. Ujhelyi szerint ez a kampány "agyrém" és kijelentette, hogy ők nem a bevándorláspárti erőknek és nem Sorosnak a küldöncei. Személy szerint ő kifejezetten ellene van az illegális migrációnak és a kötelező kvóta törekvéseknek, de nincs is ilyen helyzet Európában, állította. Orbán csak azért mondja ezt, mert a magyarok ettől félnek, és ezt a félelmet akarja felhasználni a kampányába, és ezzel akarja megnyerni a választást szerinte. Hangsúlyozta, folytatni fogják az Európa-párti kampányt az Európa-ellenes Orbánnal szemben. Ezért lesz, ha nem is közös EP-lista, de néhány együttműködő, stratégiában egyeztető ellenzéki pártnak egy közös európai minimuma, és mindannyian az európai Magyarországért fognak küzdeni, jelentette ki.

A kérdésre, hogy el tudják-e hitetni az emberekkel, hogy valóban nem bevándorláspártiak, Ujhelyi azt válaszolta, ő el fogja mondani nekik, hogy nem támogatja az illegális migrációt, de inkább a magyar egészségügyről, az oktatásról, a kivándorlásról kell beszélni, mert ezek az igazi problémák az országban, és ehhez akarják az európai biztonságot hozni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink