Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-11 10:06:00

Késnek a nyugdíjak? - reagált az Államkincstár

Péntek reggel sorra jelentek meg a különböző Facebook bejegyzések arról, hogy nem érkezett meg a nyugdíj. A kifizetés 12-én lenne esedékes, de mivel ez hétvégére esik, ezért az érintettek a szokásukhoz híven már péntek reggel várták az utalásról az értesítőt - hiába.

Késnek a nyugdíjak? - reagált az Államkincstár

Az egyik ATV-s Facebook-csoportban is egymás után ugrottak fel a bejegyzések: "Nem érkezett meg a nyugdíj", " Ha valaki már tud róla hogy van nyugdíj -írja meg legyen szíves".

 

Később aztán a banki értesítők is megjelentek a közösségi oldalon. Ebben az áll, hogy a nyugdíjak várhatóan csak hétfőn érkeznek meg, és a késés a bank rendszerétől független. 

 

 


Reagált a MÁK

A Magyar Államkincstár a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, hogy nincs fennakadás:

"A Magyar Államkincstár felhívja a figyelmet, hogy nincs fennakadás a nyugdíjak kifizetésében.  A bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása technikai okok miatt napközbeni jóváírással történik meg.   
 A bankszámlára érkező nyugdíjakat tehát az érintettek a mai nap folyamán megkapják. A postai kifizetések 2019. január 14-én indulnak el" - írták.

   

Frissítés (12:35) - Az ATV-hez eljutott közlemény szerint a fent említettekhez képest "a postai kifizetések 2019. január 16-án indulnak el.”

A DK azonnali magyarázatot vár

A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot követel, és a felelősét annak, aki miatt csúsznak a nyugdíjak – áll Gréczy Zsolt frakciószóvivő közleményében. A DK szerint „az Orbán-csomag megszorításainak országában rengeteg idős ember él máról-holnapra, és nekik életbevágó lehet, hogy időben megérkezzen a pénz, amire számítanak”. A DK szerint „felháborító, ahogy a kormány semmibe veszi az időseket, az európai magyarokat”.

atv.hu

További belföldi híreink