Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-11 08:54:00

Itt az első közös baloldali polgármesterjelölt

A DK-s László Imrét indítja Újbudán a DK, az MSZP és a Párbeszéd – derül ki a politikus Facebook-bejegyzéséből.

Itt az első közös baloldali polgármesterjelölt

László Imre ezt írja:

„Jelentősen meghatározta életemet az a 10 év, amit a Szent Imre Kórház főigazgatójaként tölthettem el. Csak emlékeztetőként: a 2001-2011-es évekre esik a Kórház rekonstrukciója, aminek révén az elnyerhette a mai arculatát. A betegellátást leghatékonyabban szolgáló belső terek kialakítása érdekében komoly viták jellemezték ezt az időszakot a kivitelezővel, a tervezővel és a Fővárosi Önkormányzat illetékeseivel.

Nem is lehet kérdéses, hogy megérte, hiszen az élet minden szempontból visszaigazolta törekvéseink helyességét. Aktív életem legszebb 10 éveként éltem meg ezt a 10 évet, amely egyet jelentett a kórház korszerűbbé válásával, az ott folyó szakmai munka ugrásszerű javulásával és elismertségével. A Szent Imre Kórházat az alkalmazott korszerű gyógyeljárások és a betegeket szolgáló mátrix struktúrája révén méltán emlegették a főváros egyik legjobb gyógyintézeteként nemcsak magyar viszonylatban, de külföldön is.

A kerület önkormányzatával együttműködve egy sor olyan dolgot tudtunk megvalósítani, amik szintén a hatékonyabb ellátást és a biztonságos betegellátást szolgálták. Javaslatunkat elfogadva a kórház belső terében (a sürgősségtől mindösszesen 10 méter távolságra) adtunk helyet a háziorvosi ügyeletnek. Így oda átirányíthatók voltak a sürgősségi ellátást nem igénylő betegek, de lehetőség volt arra is, hogy orvosaik tanácsot kérhessenek a sürgősségi szakorvosoktól. Történtek közös lépések és erőfeszítések a Kórház területén található gyógyvíz hasznosítására, de ezek a Fővárosi Önkormányzat ellenállása miatt sajnos meghiúsultak.

Kórházi munkám befejezését követően továbbra is igyekeztem a kerületet szolgálni és jelenleg vezetője vagyok a Lokálpatrióták Újbudáért Egyesületének. Mivel eredendő szakmámnak megfelelően továbbra is markánsan képviseltem a betegellátás ügyét a Demokratikus Koalíció felkérésére 2015-től annak szakpolitikusaként, majd 2018-tól országgyűlési képviselőjeként dolgozhatok. Aki figyelemmel kíséri munkámat az meggyőződhet arról, hogy tevékenységem középpontjában folyamatosan és jelenleg is a beteg ember érdekének képviselete áll.

2019-ben komoly erőpróba előtt áll az ország. Itt elsősorban nem is a májusi Európa Parlamenti választásokra gondolok, hanem az őszi önkormányzati választásokra. És itt értünk el mondandóm lényegéhez. Ismerve eddigi emberközpontú munkásságomat és a kerület iránti elkötelezettségemet az a megtisztelő felkérés érkezett hozzám, hogy ősszel legyek részese a XI. kerületi polgármesteri tisztségért folyó küzdelemnek. A kerület lakosaként örömmel teszek eleget ennek a felkérésnek, amelynek hátterében támogatóként már ott vannak a parlamenti pártok közül a DK, MSZP és Párbeszéd, de reményeink szerint ez a kör még jelentősen bővülni fog. Életem során minden beosztást, minden munkakört szolgálatként éltem meg. Most is ezt kívánom folytatni, segíteni és jobbá tenni Újbuda lakosainak életét.”

atv.hu

További belföldi híreink