Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-11 07:45:00

Jelentősen megemelkedett a tűzifa ára, sokfelé már olcsóbb gázzal fűteni

Drága és sok helyen nem is lehet kapni tűzifát. Amit most lehet megvásárolni, az ráadásul nedves is, így sokkal több kell belőle, hogy rendesen be lehessen vele fűteni. A kereskedők ezzel szemben azt mondják, hogy sok helyen sok fa áll a telepen. Ennek magyarázata szerintük az, hogy jelentősen megemelkedett a tűzifa ára. Sokfelé már gázzal olcsóbb fűteni, mint fával.

Jelentősen megemelkedett a tűzifa ára, sokfelé már olcsóbb gázzal fűteni

Egy szécsényi fatelepen hatalmas mennyiségben áll a tűzifa, akár méteres darabokban, akár felaprítva, bármikor lehet belőle vásárolni. Nógrádban a legtöbb helyen bőven van tüzelő, de az ára miatt a legtöbben kivárnak; tavaly óta jelentősen drágult a fa.

Hugyagon is emelkedett tavaly óta a tűzifa ára. A településen rövidesen megkapják a 12 ezer forintos kompenzációt azok, akik igényelték azt.

Borda Attila, polgármester azt mondja:

náluk ezt 134 család tette meg, októberig megtörtént a regisztráció, most zajlik a megfelelő fakereskedő, fakitermelőnek a kiválasztása.

A Zala megyei Kerecsenyben is arra panaszkodnak, hogy olcsó fához már szinte csak ismeretség alapján lehet hozzájutni.

Az egyik lakos szerint sokat ledarálnak, és nem lehet így az ágfához hozzájutni, csak ismeretség által, és akinek nincs az kénytelen megvenni 20-30 ezerért. A legtöbben már nyáron próbálják beszerezni a tüzelőt, de ez nem mindig sikerül. A fával fűtők dolgát az is megnehezíti, hogy az frissen kitermelt fában jóval több víz van, mint a szárazban, így ebből többet kell használni, hogy elég meleg legyen.

Nehéz jó minőségű tüzifához jutni

 

atv.hu

További belföldi híreink