Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-10 10:30:00

Orbán: Nekem sem esik jól, ha rosszakat írnak rólam

Folyamatosan frissülő hírek!

A miniszterelnök szerint azzal fizeti meg a Soros elleni kampány árát, hogy minden nap rosszakat írnak róla a nemzetközi sajtóban. Nem esik jól neki, de tűri. A miniszterelnök először tart Kormányinfót. Az atv.hu a helyszínről közvetít.

 • ÉLŐ

  január 11.péntek 00:00

 • Lesz- e újra zsidó kerekasztal?

  január 10.csütörtök 12:40

  Az antiszemitizmust is átalakítja a migráció, erről kell beszélni a zsidó szervezetekkel- mondja Orbán még a sajtótájékoztató végén, plusz egy kérdésre, ami a zsidó kerekasztal esetleges újra összehívását célozza. A miniszterelnök szerint azt látni, hogy ma az Izraelt támogató erők Közép-Európában vannak, nem Nyugat-Európában, erről is érdemes beszélni a zsidó szervezetekkel.

 • Soros nem az a fajta, aki elmegy

  január 10.csütörtök 12:34

  Ezt mondja a Soros-egyetemre vonatkozó kérdésre Orbán. Mindenki nyugodjon meg szerinte, az egyetem itt fog maradni.

 • A bírósági döntésig

  január 10.csütörtök 12:31

  Magyarországon mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ezt mondta arra, hogy Simonka György miért ülhet a parlamentben még és szavazgathat.

 • Önök nyugodtak lehetnek,

  január 10.csütörtök 12:29

  Magyarország szuverén, a miniszterelnök is szuverén, az országnak legjobb döntéseket fogom meghozni- mondta Orbán arra, hogy nem tartja-e problémásnak, hogy magánrepülővel, üzletember viszi külföldi focimeccsekre. A kormányfő leszögezte, hogy minden üzletember tudja, nem érdemes őrá nyomást gyakorolni.

 • Németországból folyamatos nyomást érzek

  január 10.csütörtök 12:28

  a tekintetben, hogy Magyarország is váljon bevándorlókat befogadó országgá, de ebben nem engedhetünk- szögezi le Orbán.

 • Szabad-e a Jobbikkal összefogni?

  január 10.csütörtök 12:21

  A szívére helyezném a baloldalnak azt a gondolatot, hogy szabad-e rövidtávú politikai érdekből bármilyen szésőjobboldali erőt legitimálni. Azt gondolom, a történelem arra való, hogy értsük és néha érdemes erre hallgatni- mondja Orbán azzal kapcsolatban, hogy a hírek szerint a baloldal a Jobbikkal is összefogna a választáson.

 • Aki ilyet mond, abba már bele is bújt a kisördög

  január 10.csütörtök 12:20

  - válaszolja Orbán a Jobbikkal kapcsolatos azon kérdésre, miszerint egyik képviselőjük szerint akár az ördög édesanyjával is összefognának a kormányváltás érdekében. A politikában Orbán szerint nem szabad az ördöggel összefogni.

 • Fővárosi intézkedések

  január 10.csütörtök 12:19

  Tegnap a fővárossal kapcsolatban a Lánchíd felújításáról, 7 helyen sporttelep létrehozásáról és egy 13. kerületi intézkedésről hoztak döntéseket és megjelölték, mely területeken kell a közeljövőben döntéseket hozni, például a 3-as metró felújításáról.

 • "A Puskás Akadémiát én alapítottam"

  január 10.csütörtök 12:12

  A Puskás Akadémiát én alapítottam, nem osztozom senkivel- mondja Orbán, amikor a hvg.hu arról érdeklődik, hogy korábban a miniszterelnök azt mondta, addig nem kommentálja a gazdagodásokat, amíg az első tíz között nincs fideszes, most a Forbes szerint Mészáros Lőrinc 380 milliárdos vagyonával mégis az első helyre került. Az újságíró felsorolta, hogy Mészáros Felcsút volt polgármestere, Orbán gyerekkori barátja, a Puskás Akadémia megálmodója. A korányfő hozzátette: az említett listával kapcsolatban leginkább csak kuncogni szokott és tudni lehet, hogy két ok miatt szoktak fizetni az emberek ennek kapcsán: hogy felkerüljenek a listára, és hogy ne.

 • Ki lehet az új igazságügyi miniszter?

  január 10.csütörtök 12:05

  Az ATV munkatársának kérdésére, miszerint ha Trócsányi László uniós biztos lesz, ki lehet helyette az új igazságügyi miniszter, Orbán Viktor kijelentette: a biztosok legkorábban szeptemberben foglalhatják el a helyüket, így ez a kérdés nem időszerű.

 • Később vehetik újra elő

  január 10.csütörtök 12:03

  A szempontokat döntés előtt kell mérlegelni, utána döntenek, aztán eltelik valamennyi idő és ha indokolt, akkor újra előveszik a kérdést- válaszolta Csuhaj Ildikónak a túlóratörvény esetleges módosítását firtató kérdésére a miniszterelnök.

 • Működik a törvény

  január 10.csütörtök 12:03

  A túlóratörvény Orbán szerint működik, ezt jelzi az is, hogy valamelyik árzuházlánc elutasítja azt, egy másik él vele- válaszolja munkatársunk kérdésére a miniszterelnök.

 • Az ATV kérdésére

  január 10.csütörtök 12:00

  Orbán Viktor elmondta, azt értette azon, hogy nagy árat kell fizetnie a Sorossal vívott csatában, hogy a nemzetközi sajtóban mit írnak róla. "Nekem sem esik jól, ha rosszakat írnak rólam"- teszi hozzá.

 • A sportcélú tao-támogatások

  január 10.csütörtök 11:58

  kapcsán Orbán azt mondja, az nem lesz kevesebb idén sem, mint tavaly, ez egy félreértés. Kétféle célra lehet használni: működésre és fejlesztésre. Az első esetében semmi nem változott.

  300 milliárd forint megítélt, de meg nem valósított fejlesztés van függőben, ezért mondták most azt, hogy lassítsunk. Először valósuljon meg ebből a 300 milliárdból minél több és utána meglátják, mennyit lehet megint fejlesztésre fordítani- magyarázta.

 • Túlórák

  január 10.csütörtök 11:56

  A Munka törvénykönyvével kapcsolatban egyelőre semmilyen módosítás nincs tervben- közli Orbán, mivel szerinte most fogadták el azt és a vitákat lefolytatták előtte. A túlórák kifizetése kapcsán pedig megjegyzi: előre tudják tisztázni a munkavállalók, hogy a törvény szerint fizessék ki őket és mikor és erre buzdítja is őket, hogy tegyék meg.

 • Miért költözött a Várba?

  január 10.csütörtök 11:50

  A Vár politikai jellegű felhasználása elsőként szocialista kormány részéről történt meg- mondja Orbán a Miniszterelnökség Várba költözését firtató kérdésre. Arról is beszél, hogy minden olyan történelmi épület, amit Magyarország függetlenné válása előtt megsemmisítettek, annak a visszaállítása jóvátétel.

  Személyes politikai küldetésnek is tekintem az antikommunizmus jegyében, hogy ahol a múltat el akarták törölni, de nem sikerült, ott legyen az jóvátéve- közli Orbán, majd hozzáteszi: ő a világ legszebb munkahelyéről ment el egy kolostorba.

 • "Figyelek a tüntetőkre"

  január 10.csütörtök 11:48

  Én a mostani tüntetőkre is figyelek, bár van, amit jobb lenne nem meghallani- magyarázza Orbán. Mint mondja, érti, hogy számos dolgoban nem értenek egyet a kormánnyal, ezeket megvitatták, vagy a szakszervezetekkel, vagy a parlamentben.

  Én csak azt kérem, azt a jogunkat ne vitassák el, hogy egy demokráciában a parlamenti többség hozza a döntéseket. De minden vitának állunk elébe természetesen- teszi hozzá.

 • Orbán a tüntetésekről

  január 10.csütörtök 11:46

  Aggasztók azok a tendenciák, hogy például Németországban megvernek egy politikust, a rend hazájában. Magyarországon így áll a helyzet. Tüntetni mindnekinek joga van, sztrájkolni is. De vannak jogszabályok, amik leírják, mik a határok és azt be kell tartani. Arra kérek mindenkit, hogy ne romboljon, ne legyen agresszív, ne alkalmazzon erőszakot- mondja Orbán.

 • A Soros-ügy

  január 10.csütörtök 11:43

  Az nem megy, hogy mi a víz felett vagyunk, ő meg a vízben vizilabdázik, alul meg üt-rúg- ezt a Soros Györggyel való konfliktusról mondja Orbán. Ezért született az a döntés szerinte, hogy hozzák felszínre a dolgokat, és az a 60-an valahány szervezet, amiken keresztül az üzletember dolgozik, transzparensen küzdjön.

  Soros György a mi honfitársunk. Magyar ember, sőt, magyar állampolgár. Nem értünk egyet, ilyen van. Azok azonban, akik a származásával akarják megvédeni, azok ártanak, neki is- közli a miniszterelnök.

 • A közbeszéd helyzete

  január 10.csütörtök 11:41

  Magyarországon az emberek felnőttek, nagykorúak, mindenki felelősséggel tartozik a saját szavaiért és ezt a felelősséget senki nem háríthatja el- közölte Orbán Viktor a magyarországi közbeszéd helyzetére, abban való esetleges felelősségét firtató kérdésre.

 • Kezdetlegesen áll

  január 10.csütörtök 11:40

  - ezt az alkotmányrevízió folyamata kapcsány mondja a kormányfő. Mivel kétharmadot kaptak, ezért számos olyan ügy volt, amit korábban nem tudtak szabályozni, ilyen volt az egyházak ügye, ezek miatt a jogászaik előbb más dolgokkal kellett, hogy foglalkozzanak a revízió helyett.

 • Illiberális fordulatok

  január 10.csütörtök 11:38

  Úgy gondolom, Magyarországon illiberális többség van- mondja Orbán az Index kérdésére, hogy ha 2030-ig tervez, addig még hány illiberális fordulatot kell szerinte tartani.

 • Brexit

  január 10.csütörtök 11:32

  A Brexit jelentős hatást nem gyakorol Magyarországra, a britek miniszterelnökétől pedig garanciát kaptunk rá, hogy a kint élő magyarok helyzete nem fog rosszabbodni- mondja a Brexittel kapcsolatos kérdésre válaszolva Orbán.

 • Nincs céldátum

  január 10.csütörtök 11:29

  az euró bevezetésére. Két okból: nem látni világosan az euró jövőjét. A másik, hogy bár vállaltuk a belépést, de az nem ez az eurózóna volt, mint a mostani. Én itt a kivárás és az óvatos duhaj politikáját követem- mondja a bevezetés esetleges céldátuma kapcsán Orbán. Hozzáteszi: ha Magyarországnak érdeke lesz a belépés, hozhatunk ilyen döntést.

 • Képviselői vagyonnyilatkozatok

  január 10.csütörtök 11:27

  Ebben a tekintetben Orbán szerint egyetlen másik országban sincsenek érvényben olyan szigorú szabályok, mint nálunk, 30 éve aprólékos részletekkel kell például neki is közzétennie vagyonnyilatkozatát.

  Nem rossz a helyzet, de folyamatosan van mit tenni- teszi hozzá a kormányfő a korrupcióra vonatkozó kérdésre válaszolva.

 • A politikának nincs szüksége pénzre

  január 10.csütörtök 11:26

  - mondja Orbán arra, hogy a politikusok politikával, az üzletemberek pedig üzlettel foglalkozzanak. Arról beszél, hogy számos országban az üzleti világ adományaitól függ, milyen eredményt tud elérni egy-egy párt, de ez Magyarországon nincs így, itt a költségvetési támogatásból tud nyerni választást egy párt, ez szerinte a Fidesz többször is bizonyította.

 • A korrupcióról beszél Orbán

  január 10.csütörtök 11:22

  A korrupciónak nincs elfogadható szintje. Az a helyes, ha egy politikát, a zéró toleranciát követi a mindenkori kormány- szögezi le Orbán, majd rátér, hogy érdemes elgondolkodni azon, mi volt 2010 előtt és mi van most. Régebben nem volt növekedés, csökkent a közvagyon, a bérek, mert szerinte a pénz egy részét ellopták. Ma más a helyzet, nő a közvagyon, nőnek a bérek, ezért kizártnak tartja, hogy növekedne a korrupció. A korrupt országok szegényeg- teszi hozzá, megemlítve, hogy ez nem mentség, ettől függetlenül szükséges a zéró tolerancai. Azt is kijelenti, hogy mindezek ellenére folyamatos intézkedéseket igényel a helyzet, példaként említi a közbeszerzéseket, ahol az egyszereplős esetek okoznak gondot, amit 30 százalékról sikerült 15 körülire csökkenteni.

 • Salvini továbbra is hős

  január 10.csütörtök 11:21

  Salvini az első európai politikus, aki azt mondta, tengeren is meg lehet állítnai a migrációt. Ez tette hőssé az én szememben. És amit azóta csinál, az indokolja is ezt, ezért sok sikert kívánok neki- mondja az olasz belügyminiszterrel kapcsolatos kérdésre válaszolva Orbán.

 • Varju bántalmazása

  január 10.csütörtök 11:19

  Varju László bántalmazásával kapcsolatban Orbán azt kérdezi, szabad-e jogászként válaszolnia. Mint mondja, törvény tiltja, hogy megzavarhassák a képviselők bármely közintézmény működését. Arra pedig végképp nincs lehetőségük, hogy ők mondhassák meg, hogy például mi kerüljön adásba.

 • "Többen vannak ellenem, mint velem"

  január 10.csütörtök 11:18

  Többen vannak ellenem Önök közül, mint velem- mondja Orbán arra, hogy mit lát, amikor reggel megnézia sajtót. Ez ellen nem lázadom, csak rögzítem ezt. Ez elkerülhetetlen, de teszem a dolgomat- magyarázza a miniszterelnök.

 • Mészáros Lőrincék meggazdagodásáról is megkérdezték

  január 10.csütörtök 11:14

  Sokadszor találkozom azzal a helyzettel, hogy Önök rendszeresen üzleti ügyekben szerettek volna kérdezni. Meggyőződésem, hogy a magyar miniszterelnöknek nem szabad üzleti kérdésekkel foglalkozni. Politika és üzlet el legyen választva- válaszolja Orbán a 444-nek a kérdésére, akik Tiborcz István, Garancsi István, Simicska György, Mészáros Lőrinc meggazdagodásáról kérdezték a kormányfőt, konkrétan arról, volt-e ezekhez köze. Orbán hozzáteszi: "garantálhatom, hogy ha valamely üzletember mégis politikával szeretne foglalkozni, erre nem lesz sok esélye".

 • Visegrádi együttműködés

  január 10.csütörtök 11:10

  Ha van Szent Istváni örökség, ez az- mondja Orbán a környező országokkal való együttműködésről. Magyarország készen áll az együttműködésre és mindenki jól jár, aki velünk együttműködik- szögezi le. Tőlünk nem tartani kell, hanem velünk közös, nagy célokra lehet vállalkozni- teszi hozzá.

  Arról is beszél, hogy nincs messze talán, hogy a románokkal is közösen lépjenek fel az EU-ban, ahogy ezt a szlovákokkal már megtette Magyarország.

 • Soros erői tüntetnek

  január 10.csütörtök 11:08

  Soros György által támogatott, bevándorláspárti erők mindenhol tüntetnek. Ellenünk tüntetnek- mondja a Pesti Srácok, környező országok tüntetéseivel kapcsolatos kérdésére a miniszterelnök. Nemzetközi sikerre van szükségünk- közli Orbán.

 • Munka törvénykönyvének módosítása

  január 10.csütörtök 11:06

  A munka törvénykönyvének módosítása Orbán szerint semmilyen kapcsolatban nincs a munkaerőhiánnyal, ez szerinte a munkavállalók érdekét képviseli, mert eddig mindenféle stiklikkel próbálták meg a túlórákat elérni náluk, így meg szabadon dönthetnek róla.

  A miniszterelnök úgy véli, jól fogja szolgálni ezeket az érdekeket a módosítás, bár ez mindig nagy port kavar, legutóbb 2012-ben is így történt.

 • Külföldön dolgozó magyarok

  január 10.csütörtök 11:04

  A külföldön dolgozó magyarokal kapcsolatban megjegyzi, Ausztriában a munkavállalók nagyobb aránya dolgozik külföldön. A külföldön dolgozók egyébként szerinte sokat segítenek Magyarországnak, egyrészt pénzt küldenek haza, másrészt óriási bátorságot mutatnak azzal, hogy idegen nyelvű közegben próbálnak meg helytállni.

 • Magasabb fizetések

  január 10.csütörtök 11:02

  A 2018-ban létrehozott beruházások esetében a fizetések 40 százaklékkal magasabbak, mint a 2017-es beruházások esetében. Azt hiszem, jó irányban állunk- közli a kormányfő.

  Nekünk ezzel a méretű gazdasággal kell európai színvonalú béreket biztosítanunk- szögezi le. Orbán szerint azonban nem negatív dolog a gazdaság szempontjából, hogy nincs elég munkaerő. Ma, ha valaki jó minőségű munkaerőt akar, lasszóval kell fognia, így az alku urai nem a vállalkozók, hanem a dolgozók lettek és ez a helyzet kikényszeríti a magasabb fizetést és jobb körülményeket.

 • Az idei növekedés

  január 10.csütörtök 10:58

  Mindent meg fogunk tenni, hogy legyen minimum 4 százalékos gazdasági növekedés idén, mert hiszünk abban, hogy az akaratnak is van szerepe- mondja Orbán.

  A munkaerőhiánnyal kapcsolatban úgy vélekedett, hosszú távon 4,5-5 millió körül lesz a munkát vállaló emberek száma. Ez Orbán szerint közel áll, vagy meg is valósítja a teljes foglalkoztatottságot. Hozzáteszi: olyan gazdaságpolitikát kell alkalmazni, ami ennyire emberre vonatkozik, mert ennyien tudnak dolgozni Magyarországon.

 • Nem azért állok itt, hogy az ellenzéket gyepáljam

  január 10.csütörtök 10:56

  - mondja a miniszterelnök az Origo kérdésére, hogy mit szól ahhoz, hogy közös ellenzéki lista alakulhat az EP-választásra. Ez szerinte nem lenne szép így az év elején tőle. Hozzáteszi: az ellenzék, ha erre az útra lép, a saját sírját ássa és nekem nem kötelességem ebben megállítani őket.

 • Paks: nem kell szerződést módosítani

  január 10.csütörtök 10:54

  A paksi bővítéssel és az orosz hitellel kapcsolatban Orbán azt mondja: tegnap meghallgatták a minisztert, most azon dolgoznak, hogy a csúszás minél rövidebb legyen. A kormányfő szerint a késés a bonyolult európai normák miatt van, de egyelőre nem kell emiatt szerződést módosítani.

 • Budapest Bank: vissza a magánszektorba

  január 10.csütörtök 10:54

  A Budapest Bankkal kapcsolatos kérdésre elmondja Orbán, hogy az EBRD-vel van egy megállapodásuk, amiben szerepel, hogy visszaadják a bankot a magánszektornak és ehhez tartani fogják magukat.

 • Matolcsy maradhat

  január 10.csütörtök 10:53

  A Reuters Matolcsy György márciusban lejáró mandátumáról faggatja a miniszterelnököt, valamint arról, hogy tervez-e más jelöltet Orbán. Semmilyen meglepetés nem várható ebben- közli röviden a miniszterelnök.

 • A liberálisok

  január 10.csütörtök 10:51

  Oda jutott a liberális gondolkodás Európában, hogy ma a szabadság elsőszámú ellenségei a liberálisok- válaszolja az MTVA, migrációval kapcsolatos kérdésére a kormányfő, aki szerint ezen az útvonalon nem érdemes továbbhaladni, a kölcsönös tisztelet messzebb vezetne.

 • Jönnek a kérdések

  január 10.csütörtök 10:50

  Bármiről lehet kérdezni- mondja a kormányfő.

 • Kétféle civilizáció lesz

  január 10.csütörtök 10:48

  Kétféle civilizáció lesz Európában: egy vegyes, iszlám és keresztény civilizáció és leszünk mi, akik keresztény alapokon képzeljük el a jövőt- vázolja fel a várható jövőt a miniszterelnök, majd áttér rá, hogy a migráció nem csak európában jelent nagy kérdést, Brazíliában járva is ezt látta.

 • Bevándorláspártiak vs. bevándorlásellenesek

  január 10.csütörtök 10:47

  Azok, akik bevándorláspártiak, nem tartják tiszteletben azokat, akik nem szeretnének bevándorlókat befogadni- mondja a demokrácia kapcsán Orbán, aki szerint fordítva ez nem igaz, akik nem támogatják, azok tiszteletben tartják azok véleményét, akik szeretnék befogadni a migránsokat.

 • Fontos témák

  január 10.csütörtök 10:45

  A pártok eddigi felosztása is megváltozik ennek mentén- közölte. A keresztény kultúra védelmét szinte politikai kötelezettségé teszi mindez. Ez új jelenség- szögezi le a kormányfő, hozzátéve, a férfi-nő kérdésköre is a migráció kapcsán fontos téma lett.

 • Migráció és bevándorlás

  január 10.csütörtök 10:44

  Ezek Orbán szerint az EP-választás kampányának fő témái. A migráció szerinte mélységében alakítja át a teljes európai politikát és ez ma a meghatározó politikai folyamat is Európában.

 • A Fidesz és az ENSZ

  január 10.csütörtök 10:42

  Szeretnénk, ha továbbra is Európa legerősebb pártja lehetnénk a választások után- mondta a kormányfő a Fideszre utalva. Majd beszámolt róla, hogy meghallgatták Szijjártó Pétert is, aki elmondta, hogy eddig 9 ország nem szavazta meg az ENSZ migrációs csomagját és várhatóan ez a szám növekedni fog.

 • Ferbruár 10-e körül jön az évértékelő

  január 10.csütörtök 10:40

  Itt jelenti majd be a miniszterelnök, hogy milyen új családpolitikai intézkedéseket hoznak.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink