Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-11 06:20:00

Hajdú Steve felesége 20 év után lesz magyar állampolgár

Hajdú Steve számításai szerint 20 éve itt élő angol felesége néhány hónap múlva már magyar állampolgár lesz. Alexandra azért szerzi meg a magyar papírokat, mert Nagy-Britannia néhány hét múlva kilép az Európai Unióból és ez több nehézséget okozhat például az utazások során.

Hajdú Steve felesége 20 év után lesz magyar állampolgár

"Ugyan még nem adta be a papírokat, ez körülbelül március-áprilisra megtörténik és onnantól kezdve néhány hét múlva megkaphatja a magyar állampolgárságot is a brit mellé" - mesélte az atv.hu-nak a színész. "18 éve házasodtunk össze, az esküvői papírokat is honosítottam, ám nem mentem el értük, de feltehetően a Külügyminisztériumban megvannak. Nejemnek a kérelem beadása után vizsgát is kell tennie, de nem hiszem, hogy ez nehézséget okoz neki, hiszen régóta itt él."
 
Hajdú Steveék a repülőtéri bonyodalmakat ezután sem ússzák meg, hiszen amennyiben kilép Nagy-Britannia az unióból, akkor a szigetországba való belépés okoz Steveéknek bonyodalmat. Hiszen például az útlevél-ellenőrzésnél külön sorba kell beállniuk.
 
"A nejemnek könnyebb lesz Európán belül mozognia, viszont nekem lesz nehezebb a rokonaihoz" - árulta el Hajdú Steve, aki korábban a Blikknek elmondta, hogy nagyon sűrűn utaznak neje hozzátartozóihoz. "Nagyon sajnálom, hogy megint szembesülnünk kell a bürokráciával, amit már rég elfelejtettünk" - szomorkodott a színész.

Ajánlom

További belföldi híreink