Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-10 20:05:00

Fekete-Győr nem kapott értesítést arról, hogy nyomozás folyik ellene

A Momentum elnöke az ATV-ben arról beszélt, hogy a kormánypárti sajtóból tudta meg, hogy a Központi nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomozást indított ellene.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Fekete-Győr András az egyik decemberi tüntetésen emelt a magasba, majd dobott el egy füstszórót, a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz az ügyben.
 
Nem kapott értesítést a nyomozásról – erről beszélt a Momentum elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Fekete-Győr minderről a kormánypárti sajtóból értesült. Mint mondta, az merült fel benne kérdésként, hogy vajon a parlamenti képviselőket erőszakkal kidobó biztonsági emberek, vagy Mészáros Lőrinc ellen folyik-e nyomozás.
 
„Én a dühös és az elszánt tüntető tömegben voltam, minden áldott nap. Olyan dühöt még nem tapasztaltam 2010 óta, mint ami ott volt. Fel sem merült bennem, hogy bárkinek sérülést okozzak” – mondta a politikus, majd hozzátette: a füstszórót, ami miatt nyomozást indítottak ellene, játékboltokban lehet kapni. Azt viszont leszögezte a párt elnöke, hogy eleget fog tenni a nyomozásnak.
 
Úgy véli, a hivatalos személy elleni erőszakról nem lehet beszélni, hiszen semmilyen elemében nem merítette ki azt. Biztos az igazában, ezért nincsenek álmatlan éjszakái.
 
Fekete-Győr úgy véli, egy általános népharag van, ez szerinte abban is látszik, hogy több mint 50 vidéki településen szerveztek megmozdulásokat, ahol hóban, fagyban vonultak utcára az emberek.
 
Arra a kérdésre, hogy radikalizálódott-e az elmúlt időszakban, úgy válaszolt: nem radikalizálódtak, hanem aktivizálódtak. „A lendület visz mindannyiunkat. A Momentum az összes vidéki helyszínen szervezőket adott, ezt a jövőben is folytatni fogjuk” – jegyezte meg.
 
"Amiről Orbán beszélt, az nem a valóság"
 
Orbán Viktor mai Kormányinfójával kapcsolatban a Momentum elnöke arról beszélt, szerinte egy alkalmatlan és gyáva miniszterelnök állt az újságírók előtt. „Alkalmatlan, mert zéró toleranciát hirdet a korrupcióban, miközben a magyar emberek többsége az egészségügy mellett a korrupciót tartja az ország legnagyobb problémájának” – mondta Fekete-Győr. Hozzátette: amiről beszélt Orbán Viktor, az nem a valóság.
 
Arról is mesélt a Momentum vezetője, hogy egy Momentum szimpatizáns rendőr a Kossuth téren ment oda hozzá, aki arról beszélt, hogy hatalmas emberhiány van a rendőrségnél is, és 130-150 ezer forint között van a fizetésük.

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink