Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-09 13:27:00

Rendőrökre támadó edelényi férfiakat ítéltek börtönbüntetésre

Rendőrökre támadó férfiakat ítélt börtönbüntetésre a Kazincbarcikai Járásbíróság - közölte a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az erőszakoskodók az elmúlt év májusában Edelényben, családi házuk udvarán támadtak rá a velük szemben intézkedő rendőrökre, akiket csendháborítás miatt hívtak ki.

A helyszínen a rendőröket hangos zene és több ittas ember fogadta. Az intézkedés miatt kisebb zúgolódás alakult ki, majd a társaság egyik férfi tagja szidalmazni kezdte a rendőröket. Ők többször felszólították, hogy fejezze be az agresszív viselkedését, de a férfi tovább kiabált, ezért megbilincselték és a szolgálati autójukhoz kísérték.

Ekkor a többiek utánuk mentek, és megpróbálták "kiszabadítani" társukat, rángatni és lökdösni kezdték a rendőröket. A vádlottak csak akkor fejezték be a férfi kimentésére tett kísérletüket, miután könnygáz sprayt vetettek be velük szemben.

A vádlottak felelősségét csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt állapította meg a bíróság, az első és másodrendű vádlottakat egyenként 3 év 7 hónap börtönbüntetésre, míg a harmadrendű vádlottat - 3 évi próbaidőre felfüggesztett - 2 év börtönbüntetésre ítélte.

A bíróság azt is kimondta, hogy a társadalmi együttélés alapvető szabályait sértő magatartások és a jogszerűen intézkedő rendőrökkel szembeni támadások a régióban igen elszaporodtak.

A bíróság döntése ellen a vádlottak és a védőik fellebbezést jelentettek be, míg az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink