Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-09 16:29:00

Megkérdeztük Gulyás Gergelyt, hogy ízlett neki a Gundel-menü

"Jó volt, köszönöm szépen" - ezt válaszolta Gulyás Gergely ma egy sajtótájékoztatón, amikor az ATV megkérdezte arról, hogy ízlett neki hétfőn a Karmelitában a Gundel-menü. Mint mondta, azok a képviselők támadják őket, akik az Országgyűlés menzáján olcsóbban tudnak enni, mint a Karmelita menzáján. A szakszervezetek követeléseit politikai követelésnek kell tekinteni, mert párttüntetéseken vesznek részt - mondta a kancelláriaminiszter munkatársunk kérdésére.

"Jó volt, köszönöm szépen" - ezt válaszolta Gulyás Gergely ma egy sajtótájékoztatón, amikor munkatársunk megkérdezte arról, hogy ízlett neki hétfőn a Karmelitában a Gundel-menü, pontosabban a rostonsült csirkemell, amikor a miniszterelnökkel együtt ebédelt. "A menzák között színvonalasnak minősül, valószínűleg ezért drágább, mint az Országgyűlés menzája” - tette hozzá a kancelláriaminiszter az ATV kérdésére válaszolva a Gundel-menüre utalva.

Hogy értékeli, hogy nagyon nagy tiltakozást váltott ki, és sok kritikát, hogy a Gundel sokkal olcsóbban készíti a Miniszterelnökség számára a Karmelitába az ebédet, mint ahogyan az étteremben adják? - kérdeztük, amire Gulyás Gergely azzal reagált:

„Azt, hogy a magyar közélet olyan mélyre jutott, hogy néhány ellenzéki képviselő ebből próbál támadást kelteni, eleve nem nevezném egy nagy, vagy általános felháborodásnak. Ugyanezek a képviselők az Országgyűlés menzáján olcsóbban tudnak enni, mint a Karmelita menzáján" - mondta. Emellett arra is emlékeztetett, hogy egy pályázatot írtak ki az étkeztetésre. "Körülbelül 2,5 millió forintot fizet áfával együtt havonta a Gundel azért, hogy ott biztosíthassa az étkezést. Miután ők tették a legkedvezőbb ajánlatot, az a kérdés, hogy helyes-e, hogy a legkedvezőbb ajánlatot fogadtuk el. Szerintem ez helyes, normális menzai környezetben menzakosztokat enni". A miniszter azt is szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy "az, hogy a Gundel menzát is működtet, lehet, hogy az étterem patinájával néhányak fejében nehezen fér össze. De a helyzet az, hogy egy olyan nyílt pályázaton választottuk őket ki, ahol ők adták a legkedvezőbb ajánlatot, és mindenkinek lehetősége volt elindulni".

„A szakszervezetek párttüntetéseken vettek részt"

Munkatársunk arról is megkérdezte Gulyás Gergelyt, hogy a kormány miért nem jelölt ki tárgyalót, aki a szakszervezetekkel egyeztetne arról a 4 követelésről, amit az innovációs minisztériumon keresztül próbáltak eljuttatni a miniszterelnökhöz. Felidéztük, hogy Kovács Zoltán államtitkár tegnap este azt mondta ezzel kapcsolatban az Echo Tv-ben, hogy a kormány "ultimátumokkal nem foglalkozik". A miniszter erre azt mondta: a szakszervezetek követeléseit politikai követelésnek kell tekinteni, és nem egy szakszervezeti követelésnek, mert ha egy szakszervezeti követelés lett volna, akkor párttüntetéseken nem vettek volna részt. "Úgy gondolom, hogy a kormánynak másként kell állnia a szakszervezetekhez, ha munkavállalói érdekeket jelenítenek meg, és máshogy ha pártpolitikai követeléseknek válnak részeivé" - tette hozzá. Ez szerinte sajnálatos. De - mint mondta -, természetesen a szakszervezetek szabadon tevékenykednek, és működnek, "tehát akár pártpolitikai tevékenységet is végezhetnek, függetlenül attól, hogy ez az én véleményem szerint helyes, vagy sem" - mondta végül az ATV kérdésére.

Ajánlom

További belföldi híreink