Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-09 21:09:00

Így magyarázta Toroczkai a karlendítését - videó

Toroczkai László évekkel ezelőtt megosztott egy képet, ahol karlendítés közben látható egy labdarúgómeccsen. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke az ATV Egyenes Beszéd kontrában azzal magyarázta a képet, hogy Rómában ez egy bevett köszönési forma a stadionokban. Toroczkait Krug Emília mellett Várkonyi Gyula, az ATV riportere és Gulyás Balázs publicista kérdezte.

 

Tavaly október 15-én írta meg honlapján a Toroczkai László vezette új párt, a Mi Hazánk, hogy elkezdik a mozgalom ifjúsági szervezetének felállítását. Mint megírtuk, korábban több ifjúsági tag is nyilas nézeteket vallott és hangoztatott nyilvánosan. A Mi Hazánk Ifjainak veszprémi találkozóján pedig a jelenlévők közül többen karlendítéssel pózoltak, és az erről készült képet Walter Pál Péter, az ifjak vezetője posztolta az Instagramon.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége a múlt héten visszahívta országos főszervezői tisztségéből Walter Pál Pétert – tudatta korábban az atv.hu-val közleményében Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese.

Toroczkai László az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában megerősítette, hogy Waltert leváltották, helyére hat hónapra Sarnyai Vivient választotta meg az elnökség. Vele kapcsolatban a műsorban Gulyás Balázs megjegyezte, ő az, aki Nürnbergben, a Birodalmi Pártnapokon örömködött korábban.

Az elnök azt is elmondta, hogy visszahívták az ifjak vezetőjét a posztjáról, Lantos János pozícióját megszüntették, de mivel nyolc évvel ezelőtt készült a fotó, amin a nyilasokéra megszólalásig hasonlító egyenruhában szónokol, így az ifjúsági szervezet tagja maradhatott. Hozzátette: a többiek nem voltak tagok, beadták a jelentkezési kérelmüket, de az elnökség elutasította azokat.

A Mi Hazánk elnökét azzal is szembesítették, hogy róla is készült egy kép: egy focimeccsen karlendítés közben lett lefotózva.

„A képet én osztottam meg a Facebook oldalamon évekkel ezelőtt. Ez egy futballmeccs Rómában” – reagált Toroczkai László. Az elnök arról is beszélt, hogy „Rómában ez a köszöntés nem náci köszöntést jelent, hanem a stadionban a csapatoknál használják”. Példaként hozta, hogy korábban Silvio Berlusconi, Olaszország korábbi miniszterelnöke is hasonló „római köszöntéssel”, ezzel a karlendítéssel köszönt, valamint később Róma polgármestere szintén így fogadta a rómaiakat.

Toroczkai arról is beszélt, hogy amikor a Mi Hazánk alapítását elkezdték, akkor Szabó Dezső gondolatát tűzte a zászlójukra: „minden magyar felelős minden magyarért”. „Szabó Dezső, aki a nácizmust elutasította, ugyanakkor azt is ki merte mondani, hogy zsidó származású fegyverkereskedők, hadiszállítók is felelősek voltak a háborúért. Ez a fajta politikai korrektséggel való szembeszállás jellemez minket – jelentette ki.

atv.hu

További belföldi híreink