Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-09 21:09:00

Így magyarázta Toroczkai a karlendítését - videó

Toroczkai László évekkel ezelőtt megosztott egy képet, amin karlendítéssel kapták lencsevégre. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke azzal magyarázta a képet, hogy Rómában ez egy bevett köszönési forma a stadionokban.

 

Tavaly október 15-én írta meg honlapján a Toroczkai László vezette új párt, a Mi Hazánk, hogy elkezdik a mozgalom ifjúsági szervezetének felállítását. Mint megírtuk, korábban több ifjúsági tag is nyilas nézeteket vallott és hangoztatott nyilvánosan. A Mi Hazánk Ifjainak veszprémi találkozóján pedig a jelenlévők közül többen karlendítéssel pózoltak, és az erről készült képet Walter Pál Péter, az ifjak vezetője posztolta az Instagramon.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége a múlt héten visszahívta országos főszervezői tisztségéből Walter Pál Pétert – tudatta korábban az atv.hu-val közleményében Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese.

Toroczkai László az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában megerősítette, hogy Waltert leváltották, helyére hat hónapra Sarnyai Vivient választotta meg az elnökség. Az elnök azt is elmondta, hogy visszahívták az ifjak vezetőjét a posztjáról, Lantos János pozícióját megszüntették, de mivel nyolc évvel ezelőtt készült a fotó, amin a nyilasokéra megszólalásig hasonlító egyenruhában szónokol, így az ifjúsági szervezet tagja maradhatott. Hozzátette: a többiek nem voltak tagok, beadták a jelentkezési kérelmüket, de az elnökség elutasította azokat.

A Mi Hazánk elnökét azzal is szembesítették, hogy róla is készült egy kép: egy focimeccsen karlendítés közben lett lefotózva.

„A képet én osztottam meg a Facebook oldalamon évekkel ezelőtt. Ez egy futballmeccs Rómában” – reagált Toroczkai László. Az elnök arról is beszélt, hogy „Rómában ez a köszöntés nem náci köszöntést jelent, hanem a stadionban a csapatoknál használják”. Példaként hozta, hogy korábban Berlusconi is hasonló „római köszöntéssel”, ezzel a karlendítéssel köszönt, valamint később Róma polgármestere szintén így fogadta a rómaiakat.

Toroczkai arról is beszélt, hogy amikor a Mi Hazánk alapítását elkezdték, akkor Szabó Dezső gondolatát tűzte a zászlójukra: „minden magyar felelős minden magyarért”. „Szabó Dezső, aki a nácizmust elutasította, ugyanakkor azt is ki merte mondani, hogy zsidó származású fegyverkereskedők, hadiszállítók is felelősek voltak a háborúért. Ez a fajta politikai korrektséggel való szembeszállás jellemez minket – jelentette ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink