Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-06 19:52:00

Karlendítős iszogatás, posztolt Szálasi-induló – vannak még érdekességek a Mi Hazánk Ifjainak háza táján

Egy vállaltan hungarista tag nemrégiben kikerült a Toroczkai-féle párt ifjainak vezetői közül, de úgy tűnik, így is vannak még közülük.

Karlendítős iszogatás, posztolt Szálasi-induló – vannak még érdekességek a Mi Hazánk Ifjainak háza táján

Tavaly október 15-én írta meg honlapján a Toroczkai László vezette új párt, a Mi Hazánk, hogy elkezdik a mozgalom ifjúsági szervezetének felállítását. Egy hónappal később közölték a héttagú elnökség névsorát a párt honlapján.

Lantos eltűnt a vezetőségből

Toroczkai Lászlót az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában szembesítette munkatársunk azzal, hogy az egyik ifjúsági vezetőjük, Lantos János korábban egyértelmű nyilas nézeteket vallott és hangoztatott nyilvánosan. (Az adásban bemutatták Lantos egyik fotóját, amin a nyilasokéra megszólalásig hasonlító egyenruhában szónokol, illetve idézték korábbi beszédeinek részleteit, például azt, miszerint „a nácik bukásával hosszú időre megpecsételődött Európa sorsa.”)

Toroczkai az állította, hogy nem ismerte Lantos János Elnökségi Tanácsos nézeteit, ezért vizsgálatot ígért. Hogy ez milyen eredménnyel zárult, arról nincs nyilvános információ, de tény, hogy azóta Lantos neve már nem szerepel a párt ifjúsági vezetői között.

Az ifjak főnöke

Az első számú vezető Walter Pál Péter, a Mi Hazánk Mozgalom egyik alapítója, kommunikációs főmunkatársa, külföldi és külhoni szervezője, a Mi Hazánk Ifjai országos főszervezője.

Egy az atv.hu birtokába került felvételen Walter baráti társaságban mosolyog, miközben az asztaltársaság több tagja náci karlendítéssel néz a kamerába. A képet szombaton nyilvánosságra hozó veszpresszo.hu portál szerint a felvétel csütörtökön készült a Mi Hazánk Ifjainak veszprémi találkozóján (hogy több volt puszta baráti találkozónál, arról a résztvevők mögött a falra kiragasztott pártlogós matricák is árulkodnak).

A kép baloldalán, szemüvegben Walter Pál Péter. Mögötte a szakállas, karlendítős férfi Ábrahám Barnabás, akiről Walter decemberben nyilatkozta a vállaltan nemzetiszocialista Tyirityán Zsolt vezette Betyársereg honlapjának, hogy a Mi hazánk ifjúsági szervezetét már hónapokkal ezelőtt, „még a párt hivatalos bejegyzése előtt elkezdtük szervezni Szabó Ákos, Lantos János, Fiszter Zsuzsanna és Ábrahám Barnabás bajtársaimmal”.

Ez a kép a Mi Hazánk honlapján jelent meg a „Felállt a Mi Hazánk Ifjai vezetősége” című novemberi cikkben. A fotón balról a negyedik az előző képen karlendítő Ábrahám Barnabás. A sor jobb szélén László Balázs látható, akiről már korábban nyilvánosságra került, hogy rokonszenvez az újnyilas Pax Hungarica mozgalommal. Az RTL Klub híradója mutatta be, hogy László műsorvezetőként és tolmácsként közreműködött a – 2017-ben feloszlatott – Pax Hungarica egy korábbi rendezvényén.

A Mi Hazánk ifjúsági vezetői között van Sarnyai Vivien is, aki – egy időközben elérhetetlenné tett bejegyzés alapján – nemrégiben Nürnbergbe látogatott, ahol – a vele párkapcsolatban élő férfi megjegyzése szerint – külön megnézte a német nácik által szervezett „Birodalmi Pártnapok” helyszínét.

És végül, szintén a Toroczkai-párt ifjúsági szervezetének egyik vezetője az a Szabó Ákos, aki nem a régmúltban, hanem 2018. október 15-én így emlékezett meg Facebook-oldalán a nyilas hatalomátvétel évfordulójáról:


atv.hu

Január 8-tól indul az ATV Spirit!

Ajánlom

További belföldi híreink