Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-04 21:02:00

Január 10-e után érkezik a megemelt nyugdíj

A bankszámlával rendelkező nyugdíjasok január 11-én kapják meg a tavalyhoz képest 2,7 százalékkal megemelt nyugdíjat. A posta január 16-án kezdi kézbesíteni az összegeket. Az EMMI államtitkára szerint az emelés átlagosan havi 3500, vagyis évi 42 ezer forintot jelent az időseknek. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége elégedetlen a kormány nyugdíjpolitikájával, de szerintük nincs olyan fórum, ahol érdekegyeztetés folyhatna.

Január 10-e után érkezik a megemelt nyugdíj

A nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését ígérte a kormány 2010-ben. Megtartotta az ígéretét, mondta az EMMI államtitkára sőt, ennél többet is el tudott érni: ma 10 százalékkal érnek többet a nyugdíjak, mint 9 évvel ezelőtt.

Az idén 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak - emlékeztetett rá Rétvári Bence államtitkár. Az új összeget a posta január 16-án kezdi kézbesíteni, a bankszámlával rendelkező nyugdíjasok hamarabb, január 11-én a pénzhez jutnak. Az államtitkár szerint az egyszeri juttatások, mint a nyugdíjprémium és az Erzsébet utalvány is javították a nyugdíjasok helyzetét.

Nem elégedett azonban a Nyugdíjasok Országos Szövetsége a kormány időseket érintő politikájával. Némethné Jankovics Györgyi szerint a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése nem volt túl nagy ígéret, az eseti közérzetjavító juttatások pedig továbbra sem épülnek be az emelés mértékét befolyásoló alapba.

A szövetség elnöke azt mondta: sok elkeseredett levelet, telefont kapnak a szövetségben, de nincs fórum, ahol egyeztethetnék az érdekeket a kormánnyal.

Rétvári: Két héten belül jön az emelt nyugdíj

 

atv.hu

 

 

Január 8-tól indul az ATV új csatornája az ATV Spirit:

 

További belföldi híreink