Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-04 12:53:00

Durva óriásplakátok jelentek meg Márki-Zayról Hódmezővásárhelyen - fotók

Hódmezővásárhely több pontján óriásplakátok jelentek meg, amelyek egy-egy Márki-Zay Péter polgármestertől származó idézetet és egy fotót tartalmaznak. A plakátokat a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület jegyzi, a kihelyezés okairól Ádók Jánost, az egyesület elnökét kérdezte a vasarhely24.com.

– Mire gondol?

– Márki-Zay Péter azt állította magáról a kampányban, hogy jobboldali, polgári gondolkodású és Hódmezővásárhely számára a legfontosabb. Sokan ezért is szavaztak rá, mert úgy vélték, azokat az értékeket vallja és képviseli, mint a város többsége és Vásárhelyért akar dolgozni, új lendületet adhat a településnek. Bevallom őszintén, én magam is elgondolkodtam a kampány alatt, mert számomra is támogathatónak tűnt, amit mondott. A megválasztása után viszont kiderült, hogy mindebből semmi sem igaz. Minden létező politikai formációval összeáll, a várossal most már egyáltalán nem foglalkozik, helyette egy országos pártot alapítva a magyar ellenzéki politikát akarja szervezni és Orbán Viktor kihívójaként lépett elő. Lassan többet foglalkozik más városokkal, mint Vásárhellyel, szinte minden héten kampányol az ország valamely pontján egy-egy polgármester-, vagy képviselő-jelölt mellett, budapesti tüntetéseken szónokol. Mindeközben megpróbálja azt a látszatot kelteni, hogy ő polgármesterként dolgozik, holott a várost csak ugródeszkának használja. Ostobának nézi a vásárhelyieket, néha kimegy a hívei körében elültetni egy-két fát, meg biciklizni egyet az előző polgármester által megépített kerékpárúton, feltesz egy-két képet, meg videót a közösségi médiába és azt gondolja, ezzel a vásárhelyieket már meg is győzte arról, milyen dolgos városvezető. Átverte azokat, akik rá szavaztak, ezért is akarjuk bemutatni, ki is ez az ember valójában.

– Miért döntöttek úgy, hogy plakátkampányt indítanak?

– A városban lévő politikai viták mindenkit óvatossá tettek, de az emberek egymás között szinte mindenhol azt beszélik, mennyire csalódtak a polgármesterben. Szerettünk volna egy figyelemfelhívó akciót kezdeni, amely során nem tettünk mást, csak a saját mondataival szembesítjük Márki-Zay Pétert és rámutatunk, valójában mit is gondol azokról az értékekről, amelyeket a kampányban még képviselt. Minden a plakátokon szereplő idézetet maga a polgármester mondott, azon nem változtattunk semmit. Mindenki eldöntheti, mennyire hitelesen szónokol a magyarság védelméről az, aki pár nappal később már azt nyilatkozza a sajtónak, hogy az országot elítélő Sargentini-jelentés elfogadása örömünnep volt, vagy, hogy a menekülteket befogadná.

– Mennyibe került az akció és miből fedezik a plakátok költségeit?

– Ahogyan már jeleztem: tagjaink kivétel nélkül hódmezővásárhelyiek és elkötelezettek a városért. A plakátok 860 ezer forintos költségét az egyesületünk tagsága és támogatóink adták össze.

– Terveznek a jövőben hasonló akciókat?

– Igen. Ma már mindenki számára látható, hogy Márki-Zay nem a városért, hanem saját magáért politizál, hogy a Fidesz ellen indított hadjárata csak a saját országos politikai karrierjéről szól, hogy Orbán Viktor legyőzéséért gondolkodás nélkül hagyja cserben a Vásárhelyieket. Nem hagyjuk szó nélkül, hogy átveri és tönkreteszi ezt a várost.

atv.hu/vasarhely24.com

Ajánlom

További belföldi híreink