Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-01-02 05:10:00

Fekete szilveszter: rekordot döntött az elpusztult kutyák száma

Bőven akadt munkája az állatmentőknek - szinte az egész éjszakát az utcán töltötték. Sérült, sokkos állapotban lévő állatokhoz, főleg kutyákhoz riasztották őket. Bár minden évben felhívják a figyelmet a szilveszteri veszélyekre, az eltűnt állatok száma most sem csökkent. Sőt rekordot döntött a petárda és tűzijáték balesetben elpusztult kutyák száma.

Tűzijáték és petárda maradványok a fűben közvetlenül a lakóházak szomszédságában a 17. kerületben – hajnalig tartott a durrogtatás.

Szurok András kollégánk kutyáját, Carlost egy éve állatorvoshoz kellett vinni, hogy átvészelje a szilveszter éjszakát. Idén viszont már kicsit bátrabb volt.

„Bent a házban már szinte semmi baja nem volt, néha egy picit megrezdült, de alapvetően békésen, tehát amikor mellettünk volt, mondjuk a kanapén, akkor teljesen jól elvolt” – mesélte kollégánk.

Ám nehéz pillanatokból akadt bőven az állatmentőknél.  Egy  11 éves kutyusra a 19. kerületben találtak rá az éjszakai járőrözés közben. A hasa és a lába is megsérült, a sebeket összevarrták, most megfigyelés alatt tartják és keresik a gazdáját.

A szilveszteri állatmentő ügyelet oldalára folyamatosan kerültek ki a fotók sérült, sokkos állapotban lévő állatokról. Több kutya életét már nem is tudták megmenteni.

„Sajnos idén megdöntöttük az elhalálozási rekordot, a balesetben elhunyt kutyák számát, úgyhogy ezt ilyen szomorú szilveszternek is mondhatjuk mi állatvédők” mondja– Nemes Ferenc állatmentő

Az illegális petárdázás és a felelőtlen gazdák miatt bővült a lakók száma ezen a menhelyen is. A bejelentések száma évek óta nem hogy nem csökken, egyre több állat tűnik el vagy sérül meg. A gazdákat pedig sokszor nehéz megtalálni, hiába van ugyanis chip az állatban, a telefonszámot legtöbbször nem frissítik a tulajdonosok.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink