Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-30 12:35:00

Rendőrség: nincs nyomozás az MTVA székházánál történtek miatt

Vasárnap délben jelent meg a rendőrség közleménye, melyben azt írják: A rendőrség hatáskör hiányában valóban nem nyomoz az MTVA székházánál történtek miatt.

Rendőrség: nincs nyomozás az MTVA székházánál történtek miatt

A közleményt szó szerint közöljük: 

„A rendőrség még meg sem kezdte a nyomozást a közmédiában történtek kivizsgálására”, illetve „A rendőrség még nem kezdte meg a nyomozást a közmédia épületében meghurcolt képviselők ügyében”továbbá „A rendőrség még nem nyomoz az MTVA-nál történtek ügyében” címmel jelentek meg írások egyes internetes hírportálokon. A cikkekben a rendőrséget bírálják amiatt, hogy a nyomozásokat még nem kezdte meg, a feljelentéseket ez idáig válasz nélkül hagyta. 

A rendőrség leszögezi, hogy ezek a cikkek pontatlanok, és a hiteles tájékoztatás érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság az alábbiakat közli:

Az MTVA székháznál történtek miatt Szél Bernadett országgyűlési képviselő 2018. december 17-én Budapesten a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ Központi Panaszirodáján tett feljelentést. A rendőrség gyakorlata következetes, így minden esetben vizsgálja, hogy annak elbírálása hatáskörébe tartozik-e. Amennyiben hatáskörének hiányát tapasztalja, úgy a feljelentést átteszi a hatáskörrel rendelkező illetékes hatósághoz.

Tekintettel arra, hogy a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. tv. 30. § e) pontja alapján, a mentelmi joggal rendelkező személy sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak esetében a nyomozás kizárólagos ügyészségi hatáskör, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság a feljelentés áttételéről határozott és azt még aznap a Központi Nyomozó Főügyészség részére megküldte.

Előzmény

Hadházy Ákos orábban Facebook-bejegyzésben bírálta a rendőrséget. Mint írta: A rendőrség nem hogy nem védett meg a biztonsági őrök törvénytelen erőszaka ellen, de az azóta eltelt időben még csak meg sem kezdte a nyomozást. Hozzátette: azt, aki lefújta az országzászlót, már el is ítélték. Azóta sem értesítették sem őt, sem képviselőtársát semmilyen intézkedésről, nem volt meghallgatás és nem kértek be dokumentumokat tőlük.

atv.hu

További belföldi híreink