Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-27 15:41:00

Publicus: egyre többen elégedetlenek azzal, ami az országban történik

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából december 13-19 között, a túlóratörvényparlamenti szavazása után, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságának alakulását.

Publicus: egyre többen elégedetlenek azzal, ami az országban történik

Fidesz-KDNP támogatottsága 23 százalék, az MSZP-P és a Jobbiké 9 százalék.

A elmúlt hónapban drasztikusan, 41 százalékról, 30 százalékra, 11 százalékponttal csökkent azok aránya, akik elégedettek a hazánkban zajló folyamatokkal. Ezzel párhuzamosan, hasonló arányban, 11 százalékponttal, 53 százalékról 64 százalékra növekedett az elégedetlenek aránya. Ilyen mértékű elmozdulás egy hónapon belül különösen ritka; ezzel a változással a másfél évvel ezelőtti szintre ment vissza a mutató.

A felmérés szerint a Fidesz 23 százalékon áll, a Publicus utoljára 2017 ilyen alacsony támogatottságot a pártszövetségnek. Az MSZP-P és a Jobbik is 9 százalékon áll.

Az LMP támogatottsága nem változott, és 2 százalék, a DK esetében viszont egy százalékpontot növekedett, és így 3 százalék. A Kétfarkú Kutya párt egy százalékpontot csökkent, így 1 százalék, míg a Momentum ugyan ennyit növekedett, így 2 százalék a támogatottság. A Mi hazánk mozgalom párt támogatottsága a múlt hónapokban stabilan elérte az 1 százalékot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink