Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-19 20:30:00

Szakszervezetek: Ugrásra készen kell várni Áder döntését

Teljes erővel arra kell készülni, hogy Áder János aláírja a túlóratörvényt – ezt Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

/p>

 

Kordás úgy fogalmazott: gyárkapukon belül és kívül is meg kell szervezni a tiltakozást. Az elnök szerint mára összeért több munkavállalói csoport tiltakozása: a túlóratörvényen túl a közszférában dolgozók tiltakozása és a cafetéria megszüntetése miatti elégedetlenség.

Arra a kérdésre, hogy a szerdán létrejött sztrájkelőkészítő bizottságban miért nincs ott a LIGA és a Munkástanácsok, Kordás azt felelte:

erről a két konföderációt kellene megkérdezni, de a bizottságot létrehozó konföderációk nyitottak a többiek csatlakozására.
Az általuk adott esetben meghirdetett sztrájkban résztvevő munkavállalóknak nem kell félniük retorzióktól

– hangsúlyozta a szakszervezeti vezető, aki ugyanakkor elismerte, hogy kiszolgáltatottak a magyar munkavállalók, főleg a kisebb munkáltatóknál.

Mint elmondta: a szakszervezetek ott tudják megvédeni a dolgozókat, ahol jelen vannak.
Kordás szerint kifejezetten veszélyes tendencia, hogy olyan területeken, mint a fuvarozásban is alkalmazni akarják a túlóraszabályozást, ami akár balesetveszélyt is magában hordoz.

Mindenesetre a szakszervezeteknek ugrásra készen kell várnunk Áder döntését és egyszerre kell lépniük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink