Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-20 07:05:00

Kunhalmi: hosszú küzdelem lesz

Fegyveres biztonsági őrök erőszakkal dobták ki az ellenzéki politikusokat az MTVA székházából. A kormánypárti média szerint a politikusok színjátékát láttuk. Kunhalmi Ágnes az MSZP országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott az ATV Start műsorában, hogy ők erőszakmentesen, és törvényesen jártak el, ezzel szemben a biztonságiak szerinte törvénytelenül erőszakot alkalmaztak. Feljelentést is tettek ellenük, közölte Kunhalmi.

A kormány csupán rendészeti ügyként kezeli, ami történt, folytatta, miközben egy súlyos demokratikus deficit történt, állította a képviselőnő.

Kunhalmi arról is beszélt, hogy mint országgyűlési képviselők szabadon mozoghattak volna a székházban, de gátolták őket, pedig nem zavarták meg a közrendet. Azt kérték, hogy egy 5 pontos petíciót olvashassanak fel élő adásban, el is mondták, de kiderült, hogy nem élő adás volt. Ha nem lenne internet, akkor ez az erőszakba hajló autoriter rezsim karhatalmi eszközzel hallgattatja el a képviselőket, magyarázta.

A kormány azt állítja, hogy zavarták a közmédia rendjét azzal hogy egyre többen lettek, és kérdésekkel zaklatták az ott dolgozókat. Ezzel kapcsolatban Kunhalmi elmondta, végül azért jöttek ki, mert a rendőrség határozattal felszólította őket, ha nem mennek ki, intézkedést foganatosítanak velük szemben. Azonkívül látták az erőszakos cselekményeket Hadházy és Varju László ellen, és nem akarták, hogy tovább eszkalálódjon a helyzet. Volt aki maradt volna, folytatta a képviselőnő, de többségi szavazattal úgy döntöttek, hogy kijönnek.

" Fognak még látni  bennünket az MTVA  székházában!"

- jelentette ki ezzel kapcsolatban Kunhalmi Ágnes.

Minden eszközt fel fognak használni a szakszervezetekkel, a pártokkal, a civilekkel együtt, szorosan összezárva, folytatta. Az összetartásnak ki kell tartania az EP és az önkormányzati választásokig, jelentette ki Kunhalmi Ágnes, aki szerint minden további esemény Áder János viselkedésétől függ, akinek szombatig kellene aláírnia a törvénymódosítást. Ha aláírja, akkor itt a vége, fogalmazott Kunhalmi. Szerinte nincs hova hátrálnia sem a népnek, sem az ellenzéknek. Hosszú küzdelem lesz, de most már tovább kell lépni, jelentette ki az MSZP képviselője.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink