Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-18 21:15:00

Két újabb magyar autópálya-szakasz lesz fizetős

Napokon belül átadják az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszát, valamint az M4-es sztráda első három kilométeres, Berettyóújfalu melletti részét, használatukért viszont január elsejétől fizetni kell.

Két új út is fizetőssé válik, derül ki Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter Magyar Közlönyben december 15-én megjelent sztrádadíj-fizetést módosító rendeletéből.

Eszerint az M35-ös autópálya Debrecen és az M35-M4 csomópontja közti útszakasz, beleértve a jelenleg még ugyancsak átadás előtt lévő M4-es egy részét is, január 1-jétől tartozik az útdíjköteles utak közé - írja a haon.hu.

Hajdú-Bihar megyében egyszerre két autópálya is épül: az M35-ös Debrecentől immár Berettyóújfaluig ér, ugyanakkor elkezdődött az M4-es kivitelezése is, mégpedig két szakaszban.

Ennek az első, csomóponti részét adják át várhatóan csütörtökön, míg a második ütemben Berettyóújfalu és Nagykereki közötti közel 27 kilométeres sztrádarészt 2019 végén vagy 2020 első negyedévében helyezik forgalomba.

atv.hu

További belföldi híreink