Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-18 18:50:00

Belügyminisztérium: 15 rendőr sérült meg, milliós kárt okoztak a tüntetők

A tárca közleménye szerint az Amnesty International igazgatóhelyettese valamilyen másik európai fővárosban történtekre reagálhatott.

„Massimo Moratti, az Amnesty International európai programjának igazgatóhelyettese állásfoglalásában Budapest helyett nyilvánvalóan egy másik európai fővárosban történtekre reagál. Egy olyan rendőri beavatkozásra, ahol a tüntetők ellen hang-, víz- és könnygázgránátokat, vízágyúkat, lovasrohamot vetettek be. Budapesten a magyar rendőrség – annak ellenére, hogy folyamatos és aktív támadásoknak volt kitéve – higgadt maradt. Tömegoszlatásra nem került sor, a gyűlések békés résztvevői úgy távozhattak, hogy nem kerültek kapcsolatba a rendőrökkel”- olvasható a Belügyminisztérium kedd esti közleményében.

A tárca szerint a magyar rendőrség nem alkalmazott felesleges, túlzó erőszakot. „Annak ellenére nem, hogy a „békés” gyülekezők 15 rendőr sérülését és a rendőrség eszközeiben kétmillió forint kárt okoztak. Nem békések azok, akik azt skandálják, hogy „Égjen a karácsonyfa, égjen a rendőr!”- áll a belügyi tárca közleményében. Hozzátették: nem békések azok, akik át akarták törni a passzív rendőrsorfalat, akik úgy nyomták társaikat a sorfalba, hogy onnan a rendőröknek kellett az eszméletüket vesztett, légszomjjal küzdőket kimenekíteni a még súlyosabb sérülések elől.

„A tájékozatlan igazgatóhelyettes a budapesti események kapcsán emelte fel a hangját. Vajon látja, hallja, mi történik Brüsszelben”- teszi fel a kérdést a Belügyminisztérium a közlemény végén.

atv.hu

További belföldi híreink