Itthon

Újra balhé van az MTVA-székházban

Hírfolyamunk itt folytatódik
december. 17. hétfő 17:39

Erre a linkre kattintva olvashatják tudósításunkat a ma délutántól kezdődő eseményekről.

MTVA-vezérigazgató: az őröknek szükséges volt fellépni
december. 17. hétfő 17:33

"Amikor erőszakos módon próbálták a védett területünket megközelíteni, akkor olyan jogsértést követtek el, ami alapján a biztonsági őröknek az a véleménye született, hogy ez ellen már szükséges fellépni, mert túllépték hatáskörüket, visszaéltek jogaikkal és a működést veszélyeztetik”- nyilatkozta az ellenzéki képviselők cselekedeteiről az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel az ATV Híradójának.

Varju Lászlóhoz megjöttek a mentősök
december. 17. hétfő 17:31

Meg fogják vizsgálni valahol a képviselőt, aki a 3-as stúdiót ajánlotta viccesen helyszínként.

Vadai sírva próbált bejutni
december. 17. hétfő 17:21

Varju sérülései
december. 17. hétfő 17:21

Varju László most már lent van a többiekkel, a lábát és a bordáját fájlalja. Tordai Bence pedig azt mutogatja, hogy elszakadt a nadrágja.

Jegyzői határozat vs. törvény
december. 17. hétfő 17:17

Tordai Bence szerint soha nem írhatja felül az országgyűlési képviselőkre vonatkozó törvényt egy jegyzői határozat, ennek ellenére lehet, hogy visszajönnek a rendőrök, hogy kivezessék őket.

Felolvasták a határozatot
december. 17. hétfő 17:14

Az intézkedő rendőr az egész jegyzői határozatot felolvassa az ellenzéki politikusoknak, akik szeretnének a döntés ellen fellebbezni. Ezt követően a rendőrök elmennek.

Felszólítják a képviselőket a távozásra
december. 17. hétfő 17:10

Rendőrök jöttek, akik a birtokvédelmi intézkedésre hivatkozva felszólították az ellenzéki képviselőket, hogy távozzanak, ellenkező esetben rendőri intézkedésre fog sor kerülni. Az ellenzéki politikusok azon méltatlankodnak, hogy a nap folyamán többször is hívták a rendőröket, akik mégsem jöttek be a székházba.

Varju László felkelt
december. 17. hétfő 17:08

Azt mondja, visszamehet a többiekhez. "Mondjuk úgy, hogy nem jött be ez a kis balhé"- közölte Facebook-oldalán az élő közvetítésében.

Egy biztonsági őr is megsérült
december. 17. hétfő 17:04

Feljelentést teszt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Kunigunda utcai épületet védő biztonsági szolgálat, mert az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök egyike megsérült. Az MTVA hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társaság mindenben biztosította azokat a jogokat, amelyek az országgyűlési és európai parlamenti képviselőket megilleti, ők azonban meg akarták szakítani a közmédia adásait, át akarták venni a stúdiók feletti irányítást. Ennek a célnak az elérése érdekében erőszakot alkalmaztak, intézkedésre kényszerítették az épület védelmét ellátó biztonsági szolgálatot - írták.
   
A közlemény szerint mivel magatartásuk ellentétes volt a közmédia belső rendjével, ezért az épületben tartózkodásukat az MTVA jogszerűtlennek minősítette és birtokvédelmet kért. Az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök egyike megsérült, ezért mind az MTVA, mind pedig a biztonsági szolgálat vezetője feljelentést tesz - jelezték.