Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-16 14:40:00

Újra balhé van az MTVA-székházban

Folyamatosan frissülő hírek!

A tegnapi tüntetés után több ezren vonultak az MTVA Kunigunda utcai székházához. Ellenzéki képviselők be is jutottak, azt szerették volna elérni, hogy 5 pontos követelésüket olvassák be élő adásban. Erre nem került sor, többen azonban még mindig bent vannak a székházban. Varju Lászlóról elvileg nem tudni semmit, miatta még a földre is lefeküdtek a képviselők. Közben Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon címmel újabb tüntetést szervez Hadházy Ákos.

 • Hírfolyamunk itt folytatódik

  december 17.hétfő 17:39

  Erre a linkre kattintva olvashatják tudósításunkat a ma délutántól kezdődő eseményekről.

 • MTVA-vezérigazgató: az őröknek szükséges volt fellépni

  december 17.hétfő 17:33

  "Amikor erőszakos módon próbálták a védett területünket megközelíteni, akkor olyan jogsértést követtek el, ami alapján a biztonsági őröknek az a véleménye született, hogy ez ellen már szükséges fellépni, mert túllépték hatáskörüket, visszaéltek jogaikkal és a működést veszélyeztetik”- nyilatkozta az ellenzéki képviselők cselekedeteiről az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel az ATV Híradójának.

 • Varju Lászlóhoz megjöttek a mentősök

  december 17.hétfő 17:31

  Meg fogják vizsgálni valahol a képviselőt, aki a 3-as stúdiót ajánlotta viccesen helyszínként.

 • Vadai sírva próbált bejutni

  december 17.hétfő 17:21

 • Varju sérülései

  december 17.hétfő 17:21

  Varju László most már lent van a többiekkel, a lábát és a bordáját fájlalja. Tordai Bence pedig azt mutogatja, hogy elszakadt a nadrágja.

 • Jegyzői határozat vs. törvény

  december 17.hétfő 17:17

  Tordai Bence szerint soha nem írhatja felül az országgyűlési képviselőkre vonatkozó törvényt egy jegyzői határozat, ennek ellenére lehet, hogy visszajönnek a rendőrök, hogy kivezessék őket.

 • Felolvasták a határozatot

  december 17.hétfő 17:14

  Az intézkedő rendőr az egész jegyzői határozatot felolvassa az ellenzéki politikusoknak, akik szeretnének a döntés ellen fellebbezni. Ezt követően a rendőrök elmennek.

 • Felszólítják a képviselőket a távozásra

  december 17.hétfő 17:10

  Rendőrök jöttek, akik a birtokvédelmi intézkedésre hivatkozva felszólították az ellenzéki képviselőket, hogy távozzanak, ellenkező esetben rendőri intézkedésre fog sor kerülni. Az ellenzéki politikusok azon méltatlankodnak, hogy a nap folyamán többször is hívták a rendőröket, akik mégsem jöttek be a székházba.

 • Varju László felkelt

  december 17.hétfő 17:08

  Azt mondja, visszamehet a többiekhez. "Mondjuk úgy, hogy nem jött be ez a kis balhé"- közölte Facebook-oldalán az élő közvetítésében.

 • Egy biztonsági őr is megsérült

  december 17.hétfő 17:04

  Feljelentést teszt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), valamint a Kunigunda utcai épületet védő biztonsági szolgálat, mert az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök egyike megsérült. Az MTVA hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a társaság mindenben biztosította azokat a jogokat, amelyek az országgyűlési és európai parlamenti képviselőket megilleti, ők azonban meg akarták szakítani a közmédia adásait, át akarták venni a stúdiók feletti irányítást. Ennek a célnak az elérése érdekében erőszakot alkalmaztak, intézkedésre kényszerítették az épület védelmét ellátó biztonsági szolgálatot - írták.
     
  A közlemény szerint mivel magatartásuk ellentétes volt a közmédia belső rendjével, ezért az épületben tartózkodásukat az MTVA jogszerűtlennek minősítette és birtokvédelmet kért. Az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök egyike megsérült, ezért mind az MTVA, mind pedig a biztonsági szolgálat vezetője feljelentést tesz - jelezték.

 • Varju: hatan tepertek le

  december 17.hétfő 16:51

  Ezt állította a köztévé munkatársának a DK politikusa, ezért nem szerette volna, ha felsegíti őt. Csak akkor fog felállni, ha a többiek odamehetnek hozzá. A többieket azonban egyelőre nem engedik fel a lépcsőn.

 • Egy MTVA-s odament Varjuhoz

  december 17.hétfő 16:49

  Azt kérdezik tőle, megsérült-e. Erre azt válaszolta, igen. Kér-e orvost- kérdezték tőle, erre azonban azt mondta, hogy nem. Azt szeretné, hogy a barátait hívják ide.

  Tudja, mikor állok fel, amikor feljöhetnek ide a többiek- közölte az MTVA-s embernek.

 • Varju: megvertek

  december 17.hétfő 16:43

  Ezt írja Facebook-oldalán a DK-s politikus.

 • Tordai Bence közvetíti élőben az eseményeket

  december 17.hétfő 16:41

 • Bangóné Borbély Ildikó elsírta magát

  december 17.hétfő 16:35

  Miután felálltak a földről a Varju László miatt tiltakozó képviselők, az MSZP-s politikus sírva fakadt. Többen próbálták megvígasztalni, miközben kiabálták az ott lévő biztonsági őröknek, hogy nézzék meg, mit tettek.

 • Telefonon elérték

  december 17.hétfő 16:33

  A DK képviselőjét állítása szerint egy szobába vitték, mikor a szerkesztőségbe szeretett volna bemenni. A lába megsérülhetett, Kunhalmi Ágnes kérdésére válaszolva azt mondta, majd az orvos megmondja, mi baja lehet.

 • Lefeküdtek a földre a képviselők

  december 17.hétfő 16:26

  Az ellenzéki politikusok az MTVA székházában fejükön összekulcsolt kézzel, a földön fekszenek, azt követelve, hogy felmehessenek Varju Lászlóhoz, akit korábban állításuk szerint elvittek és nem tudják, mi van vele, de nagyon furcsa hangokat hallottak tőle, a politikusok szerint megverhették.

  A földre Potocskáné Kőrösi Anita jobbikos, Bősz Anett független, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s, Jakab Péter jobbikos, Niedermüller Péter és Gréczy Zsolt DK-s képviselők feküdtek le.

 • Videó: így szorították falhoz Bangóné Borbély Ildikót

  december 17.hétfő 16:01

  Az MSZP képviselője az adásba próbált délelőtt bemenni, hogy beolvassák az 5 pontjukat. Biztonsági őrök akadályozták meg. Az MSZP most ezzel a videóval hívja tüntetni az embereket este 6 órára az MTVA-hoz.

 • A Fidesz szerint

  december 17.hétfő 15:40

  "az ellenzéki politikusok meg akarják félemlíteni az újságírókat, ezért viselkednek agresszíven, ezért hatoltak be a televízió épületébe. Ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat jól ismert módszerei, így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük".

 • A Kutyapárt szilveszterre is tüntetést szervez

  december 17.hétfő 15:04

  A MKKP Rákosmente szervezésében "MEGAtüntibuli" szerveződik szilveszterre, az eseménynek már eventje is van.

 • Így teperték le Varju Lászlót a biztonsági őrök

  december 17.hétfő 14:28

  A délelőtti órákban balhézott össze a biztonsági őrökkel a DK képviselője. A párt egy videót is megosztott a történtekről.

 • Megkérdeztük Szijjártót a tüntetésekről és Hadházyékról

  december 17.hétfő 14:26

  "Hazudoznak Magyarországról, ehhez már hozzászoktunk" - ezt mondta Szijjártó Péter, amikor szembesítettük a rabszolgatörvény elleni tüntetések külföldi, a kormányt keményen bíráló lapvéleményeivel. A miniszter elítélte az erőszakra való felhívást, az agressziót, de arra nem válaszolt, hogy kikre gondol, hiszen az ellenzéki képviselők békés tüntetésre szólítottak fel. A teljes cikk itt olvasható!

 • Ma is lesz tüntetés

  december 17.hétfő 13:56

  Kitesznek az ajtón, visszamegyünk az ablakon! címmel szervez tüntetést Hadházy Ákos, a tüntetéshez csatlakozik az esemény szerint a Momentum, a Liberálisok, a Párbeszéd, a DK és az MSZP.

 • Mire hatalmazza fel a képviselőket az országgyűlési törvény?

  december 17.hétfő 13:54

  Intézkedhetett-e, kituszkolhatta/hurcolhatta-e az MTVA épületéből Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselőket a biztonsági emberek? Erről írtunk ebben a cikkünkben.

 • Birtokvédelmi eljárást indított a jegyző

  december 17.hétfő 12:48

  Egy jegyző érkezett a helyszínre, miután Papp Dániel az MTVA megbízott vezérigazgatója levelet küldött a jegyzőnek. A jegyző helyszíni szemlét folytat, Papp Dániel arra kérte Kiss Anitát, Óbuda jegyzőjét, hogy a székházban állítsa vissza az eredeti birtokállapotot. 

  A jegyzőnek elmondták a történteket az ellenzéki képviselők, mire a jegyző azt mondta: ő csak a munkáját végzi, ez nem tartozik rá. A jegyző mint mondta, birtokvédelmi eljárást indított, mert ez a kötelessége.

 • Újabb hívás a rendőrségre

  december 17.hétfő 12:42

  Oláh Lajos a DK képviselője újra felhívta a rendőrséget, miután több órája négyszer is tettek bejelentést.

  Most a telefonhívást továbbkapcsolták egy őrnagyhoz. Az őrnagy azt mondta, továbbítja a helyszínen lévő rendőröknek a bejelentést. A kirendelt parancsnok dönt a helyszínen a további intézkedésekről – jelentette ki a telefon másik végén lévő őrnagy.

 • Itt a 6. követelés:

  december 17.hétfő 12:31

  mondjon le a kormányzat. Ez a 6. követelés Ujhelyi szerint.

 • Megtette a feljelentést Hadházy

  december 17.hétfő 12:17

  Hadházy Ákos Híradónknak arról beszélt, hogy mindaz, ami jelenleg történik, azt mutatja, hogy a hatalom legfontosabb bástyájánál vannak.

  „Ha ma sikerül bemondani, ezt a petíciót, az sem egy háborúnak a vége, az is csak egy csatanyerés, de ilyen csatákat meg kell nyerni ez attól is függ, hogy a magyarok mennyire segítenek ebben” – mondta a független országgyűlési képviselő.

  A politikus feljelentést tett a biztonsági őrök ellene tanúsított magatartásuk miatt. „A rendőrök egy fél órát várattak, írtak fel néhány sort a kis füzetükbe, majd utána bekopogtattak itt az épületbe tanácstalanul vártak egy kicsit, és utána elhajtottak” – nyilatkozta Híradónknak a képviselő.

  Kérték tőlük, hogy állítsák helyre a törvényes rendet, hiszen – mint mondta - országgyűlési képviselőként nekik minden joguk megvan, hogy ezt az intézményt ellenőrizzék, ebbe az intézménybe bemenjenek, a rendőrök ebben nem segítettek – tette hozzá Hadházy.

 • Feljelentik az MTVA-t

  december 17.hétfő 12:07

  Ezt Tóth Bertalan közölte az ATV Híradójával, amikor Molnár Zsolttal együtt elhagyták a köztévé székházát, mivel házbizottsági ülésre mentek.

 • 20-30 tüntető

  december 17.hétfő 12:05

  és nagyjából ugyanennyi rendőr lehet a helyszínen - jelenti helyszíni tudósítónk. 

 • Szanyi ösztönei azt súgják, még nem kell elmenni az MTVA-ból

  december 17.hétfő 11:39
  Az MSZP-s politikus az ATV Start élő adásába nyilatkozott a köztévé székházából.
   
  Szanyi Tibor szerint Szél Bernadettet és Hadházy Ákost tulajdonoképpen megtámadták az MTVA székházában, ki is alakult egy kis dulakodás. Az MSZP EP-képviselője ezt telefonon nyilatkozta az ATV Startban. Beszámolt róla, hogy 4-5 képviselővel szemben 20-30 „marcona legény” jött oda, akik „mindenféle erőszakos cselekedetbe bonyolódtak”.
   
  Szanyi arról is beszélt, hogy nem azt szeretnék, hogy ők maguk olvashassák be az 5 pontos követelést a köztévében, bárki felolvashatja azt, csak szeretnék, hogy kiderüljön az állami tévéből is, hogy „több tízezer ember mit követelt tegnap a budapesti utcákon”.
   
  A szocialista politikus elmondta, reggel 6:30-kore hívta ki először a rendőrséget és elmondta nekik, hogy magukat igazolni nem hajlandó, bemutatkozni nem képes, de mindenféle fegyverrel és gumibotokkal felszerelt őrök gátolnak országgyűlési- és EP-képviselőket magyar közintézményben. Hozzátette: a rendőrök intézkedést ígértek, de végül úgy tűnik, őket sem engedték be. Ugyanez történt másfél órával később is, amikor Hadházy Ákost kivitték az épületből.
   
  A kérdésre, van-e még értelme, hogy ott tartózkodjanak, Szanyi azt mondta: „van még ebben politikai töltet”. Úgy gondolja, előbb, vagy utóbb valamilyen szerkesztővel fognak tudni beszélni, de a missziójuk így is sikerült, mert nagyon sokakhoz eljutott, mit szeretnének. „Az ösztönöm azt súgja, valamiért nem kell még innen elmenni”- tette hozzá a politikus.
   
 • Egy biciklis arra hajtott,

  december 17.hétfő 11:33

  ételt hozott a tüntetőknek, szétosztotta azt, majd továbbment. 

 • Fidesz: elfogadhatatlan, amit az ellenzék képviselői csináltak

  december 17.hétfő 11:28

  Elfogadhatatlan, hogy politikusok erőszakkal akarnak beavatkozni egy szerkesztőség működésébe - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn Budapesten újságíróknak, reagálva az MTVA székházában történtekre.

  Hidvéghi Balázs kifejtette: vasárnap éjjel ellenzéki politikusok behatoltak az MTVA székházába azzal az ürüggyel, hogy információt szeretnének kérni, ott aztán hamis tűzriadót idéztek elő, a televízió munkatársaira agresszíven rátámadtak, be akartak avatkozni a szerkesztőség munkájába.

  A Fidesz kommunikációs igazgatója ezt a képviselői hatalommal és jogosítványokkal való agresszív visszaélésnek nevezte, hangsúlyozva: az országgyűlési képviselői jogkör nem azt jelenti, hogy erőszakosan megzavarják egy közüzem működését. Közölte: a Fidesz-KDNP elfogadhatatlannak tartja ezt a viselkedést.

  Nyilvánvaló - folytatta a politikus -, hogy mi a céljuk: "meg akarják félemlíteni az újságírókat, ezért viselkednek agresszíven, ezért hatolnak be a televízió épületébe".

  Ezek jól ismert módszerek, "ezek a bevándorláspárti Soros-hálózat módszerei", így akarják megfélemlíteni azokat, akik nem értenek egyet velük - mondta Hidvéghi Balázs.

 • Megérkezett még 2 képviselő

  december 17.hétfő 11:26

  Szabó Szabolcs független képviselő és Jakab Péter jobbikos képviselő is megérkezett a székházba.

 • Nem működnek a liftek

  december 17.hétfő 11:24

  Az Index egy közmédiás forrásra hivatkozva arról ír, a székházban a liftek sem működnek, hogy ne lehessen a híradós szintre feljutni.

 • Kiviszik Szél Bernadett gyógyszereit

  december 17.hétfő 11:17

  Tóth Bertalan indul kifelé az MTVA székházából, megkérték az MSZP elnökét, hogy kifelé vigye magával Szél Bernadett cuccait és gyógyszereit, amit elvettek tőle, miközben kidobták őket Hadházy Ákossal az épületből.

 • Tordait simán átengedték a másik épületbe

  december 17.hétfő 11:16

  Minden szerkesztőség előtt egy biztonsági őr áll. A Párbeszéd képviselője azt a stúdiót keresi, ahonnan az élő adás megy. 

 • Örültek a pogácsának

  december 17.hétfő 11:09

  Az ellenzéki képviselők tapssal fogadták Tóthékat és a pogácsát. Az MSZP elnöke ezután elmondta, hogy délben házbizottsági ülés lesz, amire el kell mennie, de utána folytatni fogják a demonstrációt.

 • Tordai felmászott a lépcsőn

  december 17.hétfő 11:09

  és visszajutott az emeletre, közben pedig már a Híradó beíró szobába is bejutott. 

 • Így másztak be Tóth Bertalanék

  december 17.hétfő 11:04

  Az MSZP elnöke Kocsis-Cake Olivióval mászott be az MTVA kerítésén, pogácsát vittek a bent levő ellenzéki képviselőknek.

 • Arra buzdítják a vidékieket

  december 17.hétfő 11:01

  az ellenzéki politikusok élő Facebook-videóban, hogy az ottani MTVA-stúdiókhoz menjenek és próbálják meg elérni, hogy vidéki adásokba olvassák be az 5 pontos követelésüket.

 • Megjött Kocsis-Cake és Tóth Bertalan is

  december 17.hétfő 10:58

  Kocsis-Cake Olivio a Párbeszéd képviselője és Tóth Bertalan szocialista képviselő is megérkezett az épületbe, akik hoztak magukkal ételt is az éjjel óta bent lévő képviselőknek - ezt Tordai Bence mutatta az élő videójában: 

 • Mesterházy a lépcsőn,

  december 17.hétfő 10:52

  két jobbikos képviselő még fent van a szerkesztőségi szobáknál - mondja a szocialista képviselő.

 • Ujhelyi élő videója a székházból:

  december 17.hétfő 10:46

 • Szél Bernadett is feljelentést tesz,

  december 17.hétfő 10:40

  mert szerinte "állat módjára" bántak vele. Elmegy az MTVA székházától, de a házbizottsági ülésen ott lesz.

 • Tordaiék is bejutottak

  december 17.hétfő 10:31

 • Megint bejelentést tettek

  december 17.hétfő 10:28

  A DK képviselője, Oláh Lajos a rendőrségen bejelentést tett, most már négyszer hívták a rendőrséget a képviselők. 

 • Tordaiék is az udvaron

  december 17.hétfő 10:27

  Mesterházy Attila szocialista képviselő és Tordai Bence a Párbeszéd képviselője is bejutott az udvarra.

 • A dolgozókat sem engedik be

  december 17.hétfő 10:23

  a székházba, de a rendőröket sem, hiába tettek bejelentést az ellenzéki képviselők.

 • Ismét balhé bent

  december 17.hétfő 10:22

  Varju László ismét összebalhézott a biztonsági őrökkel, akit végül kidobtak az ajtó elöl. 

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink