Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-15 14:11:00

Kikérik Tarlós tanácsadói szerződéseit: most kiderül, kik, miben és mennyiért adnak tanácsokat

Sermer Ádám kikéri Tarlós István tanácsadói szerződéseit - írja a Magyar Liberális Párt szerkesztőségünknek küldött közleményében.

A közleményben azt írják:

"Tarlós István és a Főpolgármesteri Hivatal összes tanácsadói szerződését kikéri Sermer Ádám, hogy kiderüljön: pontosan kik, miben, hogyan és mennyiért adnak tanácsokat a fideszes városvezetésnek.

Sermer többek között arra keresi a választ, hogy a tanácsadóknak milyen felelősségük van abban, hogy a fővárosban kritikán aluli az egészségügy ellátás minősége, a kormánypárt megszállta a budapesti oktatást és kulturális életet, elüldözték a régió legmagasabban jegyezett egyetemét és bedőlt az elektronikus jegyrendszer is.

Az elmúlt években Tarlós István és hivatala egyszerre több mint 30 tanácsadót foglalkoztatott, és többüknek az egymillió forintot is meghaladta a havi fizetése. A sok tanácsadó ellenére Tarlós joggal pályázhatna a minden idők leggyengébb főpolgármesterének járó címre, hiszen képtelen volt az Orbán-kormánnyal szemben megvédeni a budapesti polgárok érdekeit.

Tarlós Orbán Viktor helytartójaként asszisztál a stadionépítésekhez és a kormány várba költözéséhez, miközben a budapesti szolgáltatások minősége egyre gyatrább. Sermer Ádám tudni akarja, hogy minek költ a főpolgármester százmilliókat évente  tanácsokra, ha utána ilyen gyenge teljesítményre futja csak." - zárja közleményét a Liberális Párt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink