Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-14 18:20:00

Tordai a tüntetésen: Nem fentről jön a megváltás

Ismét a Kossuth téren tüntetnek a rabszolgatörvény néven elhíresült jogszabály elfogadása miatt. Ma több ellenzéki párt politikusa is felszólalt.

Tordai a tüntetésen: Nem fentről jön a megváltás
Illusztráció

"A politizálásnak a lényege az, hogy felhangosítsd azoknak a hangját, akik nem elég hangosak, és hogy példát mutass azzal, hogy te kint vagy, akár azok után is, hogy nyolc órát töltesz a rendőrségen" – mondta Donáth Anna, a Momentum alelnöke ma este a Kossuth téren. "Már nem csak arról van szó, hogy kik dolgoznak a gyártósorok mellett. Ez az ügy az orvosokról, pedagógusokról, rendőrökről is szól. Azokról a rendőrökről is, akik itt az Országházat is védik" - fogalmazott.

Kunhalmi Ágnes először boldog karácsonyt kívánt a résztvevőknek, majd arról beszélt, hogy a szakszervezetek felemelték a hangjukat a rabszolgatörvény ellen, majd ellenzéki összefogást sürgetett, mert „ezek el fogják vágni mindenki torkát!”

A jobbikos Varga-Damm Andrea is szót kapott, aki elmondta: az ellenzéki társaival közösen keresik a nép boldogulását, amit azok ígértek, akik ma despotaként ugrálnak a magyarokon.

Vadai Ágnes arról beszélt: senki ne gondolja, hogy vége van az ellenállásnak. Kövér Lászlónak üzeni, nem fáj a büntetés, ha ez az ára a szabadságnak, akkor minden nap elveheti fizetését. Az embereknek szerinte elege van, és a tüntetések nem csak a rabszolgatörvényről szólnak.

Tordai Bence mindenkinek köszönetet mondott azoknak, aki részt vesz és részt vett a tüntetéseken, és arra kérte a demonstrálókat, hogy vasárnap is legyenek az utcán. Majd arról beszélt, hogy szerdán lehet, hogy ő volt a nap embere, majd csütörtökön Donáth Anna, de a pénteknek is lest nap embere, és a vasárnapnak is. Ezt követően arra kért mindenkit, hogy kapcsolja be a telefonján a zseblámpát, de ne az ég felé emeljék, hanem a saját arcukat világítsák, mert nem fentről jön a megváltás, hanem tőlük.

Schmuck Erzsébet beszédében arra kereste a kérdést, hogy milyen kormány az, amelyik a 21. században a multik markában van, és nem az emberek érdekeit védi. „Milyen kormány az olyan, amelyik lerombolja a társadalmi szolidaritást?” – kérdezte. Majd emlékeztetett, hogy az Eurostat felmérése szerint már csak Bulgáriában élnek rosszabbul az emberek. „Ma ott tartunk, hogy szétszakadt az ország” – fogalmazott, majd arról beszélt, hogy kevesen nagyon gazdagok, a többség szegénységben él. „Nem lehet azt folytatni, hogy minél alacsonyabb bérért minél többet kell dolgozni. Változtatni kell” – mondta, majd kijelentette: követelik, hogy a kormány vonja vissza a rabszolgatörvényt és, hogy Áder János ne írja alá azt.

Az eseményről szóló közvetítésünk itt érhető el.

atv.hu

További belföldi híreink