Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-14 22:05:00

Fidesz-szóvivő: köszönet a rendőrségnek a türelméért és visszafogottságáért

Köszönetet mondott Hidvéghi Balázs Fidesz-szóvivő a rendőrségnek a türelméért és a visszafogottságáért az ATV rendkívüli Híradójában. A szóvivő szerint a Soros-hálózat káoszt akar okozni Budapest belvárosában, de a maga részéről úgy látja: ebből nem kérnek a magyarok, akik békeszerető emberek.

Hidvéghi Balázs fontosnak nevezte a társadalmi párbeszédet, és úgy véli: ha erre szükség lesz, a munka törvénykönyvének nagy vitát kiváltott módosítása esetén is meg mód nyílhat erre. Ezzel együtt nem gondolja, hogy akár a kormány, akár a Fidesz ezt elmulasztotta volna a módosítás elfogadása előtt.

Hidvéghi Balázs úgy látja: egy nem túl nagy, szándékos provokációra játszó csoport akar zavart kelteni, és annak a véleményének adott hangot, hogy a szervezők között megtaláljuk azokat a szereplőket, akiket láttunk a CEU-tüntetéseken vagy „a Fidesz-székház elleni néhány évvel ezelőtti durva támadás idején”.

A Fidesz szóvivője szerint a hatóságok bőven túl is mennek az engedékenységben a törvények által szabott határokon, hiszen a tüntetések hivatalos vége után a demonstrációk folytatódtak, ahogy ma este is történik. Ezzel Hidvéghi szerint nincs baj. Mint mondta: „demokrácia van, belefér az engedély nélküli sétálgatás is”, ám – tette hozzá – a rendőrök elleni támadás nem fér bele. Hidvéghi szerint sem a kormány, sem a hatóságok nem fognak felülni a provokációnak. Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor tervez-e megszólal-e a tüntetésekkel kapcsolatban, Hidvéghi Balázs azt válaszolta: a miniszterelnök, ha indokolt lesz, meg fog szólalni.

atv.hu

További belföldi híreink