Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 21:49:00

Szél Bernadett az ATV-nek: azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány

A független országgyűlési képviselő élőben jelentkezett az ATV Rendkívüli Híradójában.

Szél Bernadett arról beszélt Rónai Egonnak, hogy a tegnapi tüntetésen a hátsó sorokban álltak, mégis többször kaptak a könnygázból. A rendőrségnek először figyelmeztetnie kell, hogy könnygázt fog fújni, majd utána teheti ezt meg, a képviselőnek egy hölgy arról beszélt, nem történt figyelmeztetés a szerdai tüntetésen, egyből fújták a könnygázt, míg mások szerint igenis figyelmeztettek a rendőrök.

Arra a kérdésre, hogy könnygázt vagy paprikasprayt fújtak a rohamrendőrök Szél így válaszolt: azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány, nemhogy arra figyeljek, milyen kémiai reakciót tartalmaz.

A képviselő is megtette a Kossuth tér-Andrássy út-Oktogon-Kossuth tér kört, ahol több tüntetővel is beszélgetett. Mint mondta a legkülönbözőbb indokok miatt mentek az utcára: legtöbbeknél a rabszolgatörvény verte ki a biztosítékot, míg vannak, akik a devizahitelek, mások azért mentek ki tüntetni, mert évek óta nem emelkedett a közalkalmazottak bére.

Szél szerint lehet mondani, hogy provokálnak a tüntetők, de 8 éve nézik, ahogy elhallgattatják az ellenzéket, nem állnak szóba az emberekkel.

atv.hu

További belföldi híreink