Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 13:49:00

Rabszolgatörvény: Pécsen is kivonult az ellenzék az ülésről

Az ellenzéki erők csütörtökön reggel otthagyták a fideszes vezetésű közgyűlés ülését.

Rabszolgatörvény: Pécsen is kivonult az ellenzék az ülésről

Elindult a decemberi pécsi közgyűlés, ám az ellenzéki képviselők napirend előtt mindannyian felszólaltak, írj a Pécsi Stop.

Elsőként Fogarasi Gábor (Jobbik) jelezte, hogy a szerdai budapesti események miatt és a Fidesz demokráciát bontó intézkedései miatt nem kíván részt venni a közgyűlési munkában, a mai napra szóló tiszteletdíját pedig jótékony célra ajánlotta fel.

Gulyás Emil (MSZP) is felszólalt, szerinte a tegnapi események is azt mutatják, hogy a Fidesz egyre inkább szintet lépett a demokrácia lebontásában, elítéli a rabszolgatörvényt, a közigazgatási bíróságok kormány alá rendelését, ezért tiltakozásul nem vesz részt a közgyűlésen, a mai napra szóló tiszteletdíját ő is jótékonysági célra ajánlja fel. Cserfainé dr. Kovács Ágnes is csatlakozott az előtte szólókhoz.

Kunszt Márta (DK) a rabszolgatörvény törvénytelen megszavazása miatt tiltakozott, Kóbor József (LMP) is ugyanezért, valamint a közigazgatási bíróságok fideszes elfoglalása miatt fejezte ki nemtetszését és ők is kivonultak a teremből, de előtte még mai tiszteletdíjukat ők is jótékonysági célra ajánlották fel.

atv.hu

További belföldi híreink