Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 13:00:00

Rabszolgatörvény: megszólalt az Audi vezetője

Ha rekorddal nem is, de stabil évvel és magas számokkal zár az Audi Hungaria Zrt. 2018-ban - derült ki a Kisalfold.hu villáminterjújából, amelyet Achim Heinflinggel, a vállalat igazgatóságának elnökével készített. A cégvezető az előzetes eredmények ismertetése mellett kijelentette: túlórakeretről vagy konkrét számokról soha nem beszéltek a magyar kormány képviselőivel.

Rabszolgatörvény: megszólalt az Audi vezetője

Az Audi Hungaria a térségben közvetve, illetve közvetlenül 30 ezer munkahelyet teremtett, ebből 13 ezren dolgoznak az Audiban (a többiek a beszállító cégeknél). Soha ennyien nem voltak még a gyárban munkatársak. A lapnak megerősítette: nagyságrendileg a motorgyártás átlépheti a 2 milliós volument, az autóé pedig a százezret idén, de ezek nem hivatalos számok. Hozzátette ugyanakkor, hogy a 2018-as valószínűleg nem lesz rekordév.

Elmondta: a bértárgyalások közben nem lenne helyénvaló számokról beszélni. Szerinte kedvező lenne, ha év végéig sikerülne megegyezni a szakszervezettel, de erre nem tudott biztosítékot adni.

A munka törvénykönyvének módosítása kapcsán a lap felvetette, hogy a 400 óra lehetséges túlórakeretről Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogalmazott úgy, hogy a német vállalatok kedvezően fogadták.

Achim Heinfling szerint ennek kapcsán az Audinak nem volt kérése, szerepe.

"Túlórakeretről vagy konkrét számokról soha nem beszéltünk!"

atv.hu/napi.hu

További belföldi híreink