Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-13 19:02:00

Pintér bejelentette: Gátat fog szabni az erőszaknak

Magyarország belügyminisztere operatív értekezleten értékelte a szerdai Kossuth téri be nem jelentett demonstráció tapasztalatait.

Pintér bejelentette: Gátat fog szabni az erőszaknak

Pintér Sándor a Kormány nevében köszönetet mondott a biztosításban résztvevő rendvédelmi állomány helytállásáért – írja közleményében a Belügyminisztérium.


A miniszter rámutatott: a közelmúltban ilyen mértékű és intenzitású támadás nem ért magyar rendőrt.

Azokat a rendőröket, akik testi épségük kockáztatásával még akkor is rendíthetetlen nyugalomról, türelemről tettek tanúbizonyosságot, amikor sorozatos támadás érte őket.

A miniszter leszögezte, a demokráciát rendbontók zavarták meg. Azok, akik arcukat elfedve összetévesztették a demokráciát a törvénytelenséggel, a szabad véleménynyilvánítás jogát az erőszakkal. Nem lehet ugyanis a demokrácia része az a tüntetés, amelyen durván megsértik a törvényeket, és amelynek biztosítása során kilenc rendőr szenved sérülést.

Dr. Pintér Sándor kifejtette, a rendőrség továbbra is biztosítja a békés gyülekezési jogot, de a fokozatosság, a szükségesség és az arányosság figyelembe vételével gátat fog szabni az erőszaknak. A miniszter egyértelművé tette: a törvényeket Magyarországon mindenkinek be kell tartania, a rendőrség elsődleges feladata a törvényes rend garantálása és biztosítása.

atv.hu

További belföldi híreink