Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-12 14:10:00

Hogy élte meg, hogy az arcába fütyültek? Megkérdeztük Orbán Viktort

A miniszterelnök szerint jó törvényt fogadott el ma a parlament a túlóráról, ami jót fog tenni a munkavállalóknak.

Hogy élte meg, hogy az arcába fütyültek? Megkérdeztük Orbán Viktort

A parlamenti ülésteremből távozó Orbán Viktort munkatársunk megkérdezte, mit érzett, amikor az egyik ellenzéki képviselő, Szabó Tímea odament hozzá az ülésteremben és 40 centiről az arcába fütyült. A miniszterelnök kérdésünkre azzal reagált:


„a Fideszben ezt úgy hívjuk, hogy nemzetszolgálat”.

Arra a kérdésünkre, hogy élte meg, hogy az ülésteremben a testével kellett megvédenie az ülést levezető Latorcai János alelnököt, Orbán Viktor azzal reagált: „a politika egy parttalanul széles szakma, mindig tanul valamit az ember”.

Fontos és jó törvényt alkottunk - ezt már a hvg.hu kérdésére mondta a miniszterelnök a "rabszolgatörvényről". A szakszervezetekre vonatkozó kérdésekre részben megismételte, amit tegnap munkatársunknak mondott: mindenkire figyelek, a szakszervezetekre különösen, követem a véleményüket, tisztelem a véleménynyilvánítás szabadságát. Megfontolom mindig a felvetett érveket. Ez esetben szerintem a felvetett javaslatok súlya jóval gyengébb, mint az elfogadott törvényjavaslaté. Ez egy jó törvény és jót fog tenni a munkavállalóknak- mondta a miniszterelnök.

Arra pedig, hogy belefért-e a demokratikus keretekbe, ahogy az ellenzék tiltakozott, Orbán Viktor azt mondta: ezt bízzuk a történészekre.

További belföldi híreink