Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-12 15:04:00

Gyurcsány a Kossuth téren: „ne dobáljuk őket”

A DK elnöke nem értett egyet az egyik szimpatizánsukkal a Parlament előtt.

„Hogy vannak? Hogy bírják a hideget?” – tette fel a kérdéseket Gyurcsány Ferenc egy maroknyi szimpatizánsnak, akik a rabszolgatörvény ellen vonultak ki a Kossuth térre.

„Ki kellett volna dobálni őket” – kiáltotta egy hölgy, vélhetően a fideszes politikusokra utalva, mire a DK elnöke annyit felelt: „ne dobáljuk, ne dobáljuk őket!”.

A politikus azt mondta, ez az ügy nem befejeződött, hanem éppen ellenkezőleg: elkezdődött. Hozzátette ugyanakkor, hogy nem tudnak erősebbek lenni, mint azok, akiket képviselnek.

Gyurcsány szerint "a magyar kormány nem a magyar nyelvet, hanem az erő nyelvét beszéli, ha a nép ezzel szemben nem mutat erőt, akkor a szerdaihoz hasonló ellenzéki akciók eredménytelenek maradnak".

A DK elnöke kiemelte, nagyon bátran viselkedtek azellenzéki képviselők az Országházban. Erre válaszul a téren összegyűltek közül többen azt kiabálták, hogy "szép volt fiúk!".

Gyurcsány Ferenc a munka törvénykönyvének a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló módosításáról, amely a túlmunka órák számát 400 órában maximálta, azt mondta, hogy a 400 óra a napi 8 óra munka helyett 10 óra munkát jelent vagy heti bontásban öt munkanap helyett hatot.

"Ha ezt a gyalázatot a magyar melósok szó nélkül elviselik, akkor nagyon nehéz lesz az ország helyzete"

- fogalmazott a pártelnök.

Mikor a DK elnöke közölte az egybegyűltekkel, hogy visszatér a Parlamentbe, valaki a tömegből azt kérdezte, hogy "mi ne menjünk be?". Erre válaszul Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy "nézzék meg, a környező utcák tele vannak rendőrrel, nem az a cél, hogy provokáljuk őket, a rendőrök végzik a dolgukat."

"Ha a magyarok felébrednek, demokratikus értelemben a köztársaságért, akkor meg tudjuk állítani ezt a kormányt (.) hiszen az ország sorsa legalább annyira az önök kezében van mint a mi kezünkben" - mondta.

Gyurcsány Ferenc a háláját fejezte ki azok számára, akik szerdán kimentek a Kossuth térre, a pártelnök szerint bizonyos értelemben az ellenzéki képviselőknek is erőt adnak a Parlamentben.


atv.hu

További belföldi híreink