Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-12 21:06:00

Az ellenzék teljesen kiakadt a rabszolgatörvény átnyomásán - videó

Botrányos és törvényellenes volt az Országgyűlés mai munkanapja. Ebben az értékelésben teljes egyetértés alakult ki az ellenzéki pártok között. Bárándy Gergely szerint viszont nem egyértelmű, hogy valóban törvénysértő módon fogadták el a csaknem 40 módosítást.

A teljes ellenzék egyetért abban, hogy botrányos és törvényellenes volt az Országgyűlés mai munkája, így a törvények szavazása is.

Törvénysértő volt a parlamenti ülés?

 

 „A Fidesz, az semmilyen törvényt nem tisztel, még azokat a törvényeket, azokat a szabályokat sem, amelyeket ő maga hoz. Ez a mai szavazás, ez a mai ülésnap, ez teljesen alkotmányellenes és házszabályellenes volt”

- kezdte a sajtótájékoztatót Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője.


Az MSZP folytatni fogja a küzdelmet, de ehhez szüksége lesz a munkásokra és a szakszervezetekre

„Egészen elképesztő, hogy milyen háttéralku lehet a nyugati tőkével, a multikkal annak érdekében, hogy ez a törvény átmenjen, vagy csak arról van szó, hogy a munkásemberek és a szakszervezetek egyszerűen a kormány ellenségei”

- fejtette ki pártja állás pontját Tóth Bertalan elnök.

A Párbeszéd szintén nem fogadja el a szavazás eredményét.

„Azért van jelentősége annak, hogy a házvezetés, Kövér László megengedte ezt a fajta szavazást, mert ez elképesztő visszaélésekre adhat lehetőséget”

- mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

A DK az államfő közbeavatkozását hiányolta.

„Természetesen lesz következménye annak, ami az Országgyűlésben történt, mert az Országgyűlés elnöke nem akadályozta meg azt, hogy a Terrorelhárítási Központ emberei belépjenek az ülésterembe”

- vette át a szót Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese.

Az LMP összefogást sürgetett azokkal, akik szembe mernek menni ezzel a kormánnyal.

„Az ellenzéki pártok között nagyon komoly nézetkülönbségek vannak. Mondhatjuk, hogy áthidalhatatlan véleménykülönbségek, de szimbolikus az, hogy ebben az ügyben közösen tudott kiállni a teljes ellenzék, és én azt gondolom, hogy ellenzéki képviselőtársaim nevében ki tudom azt mondani, hogy az ellenállásnak, a tiltakozásnak nem most lett vége, ennek most kell kezdődni”

- mondta Keresztesi Lóránt László, az LMP frakcióvezetője.

Bárándy Gergely ügyvéd szerint az önmagában nem törvénysértő, ha egy képviselő a kártyája behelyezése nélkül szavaz.

„Az egy másik kérdés, hogy én még – 12 év alatt – olyan ülésen, ahol ne a kártya behelyezésével lehetett volna szavazni, nem vettem részt. Ez nyilvánvalóan garantálja azt a biztonságot, hogy az a képviselő szavaz, aki jelen van, és az nyomja meg a gombot, akinek a kártyája a gépben benne van”

- nyilatkozta az MSZP korábbi országgyűlési képviselője.

Bárándy Gergely szerint viszont érdemes megvizsgálni, hogy törvényes volt-e jegyző nélkül levezetni a szavazást, illetve milyen törvény tette lehetővé, hogy Orbán Viktor testőrei az ülésterembe menjenek.

atv.hu

További belföldi híreink