Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-12-12 10:09:00

Könnygázzal oszlatták a tüntetőket a Kossuth téren

Folyamatosan frissülő hírek!

Óriási balhé volt a parlamentben a rabszolgatörvény megszavazása miatt. Délután spontán tüntetés kezdődött a Kossuth téren, majd a tüntetők a Margit hídhoz vonultak, melynek forgalmát meg is bénították. Ezután a Fidesz-székház következett, ahol a rendőrsorfalat is áttörték, több rendőr meg is sérült, a támadás miatt feljelentést tesznek. Estére visszatértek a Kossuth térre, a rendőrség többször is könnygázt vetett be, miután petárdákkal, sörösüvegekkel dobálták meg őket.

 • Könnygáz, oszlatás, dobálás: videó a tüntetésről

  december 13.csütörtök 23:43

 • Pár százan lehetnek még a téren

  december 12.szerda 23:40

  Tudósítónk becslése szerint pár százan lehetnek a tüntetők még a Kossuth téren. A rendőrsorfal most már nem csak a Parlament épületét védi, hanem a karácsonyfát is, de a Kossuth téri nagy zászló körül is csoportosulnak a rendőrök.

 • Fotók a mai tüntetésről

  december 12.szerda 23:33
  Először a Fidesz-székházhoz vonultak Fotók a Kossuth téri tüntetésről További képek

   

 • Valami mozgolódás van

  december 12.szerda 23:29

  Tudósítónk beszámolója szerint 60-80 rendőr mozgolódik egy tömegben a téren, valamire készülnek, lehet, hogy ki fogják szorítani a tüntetőket a Kossuth térről.

 • Puzsér is

  december 12.szerda 23:23

  Tudósítónk az LMP által támogatott független főpolgármster-jelölttel, Puzsér Róberttel is találkozott.

 • Bekerítik a rendőrök a teret

  december 12.szerda 23:20

  A rendőrök körbekerítik a teret. Többen kiabálnak is, hogy "bekerítenek". Valaki megkérdezi, hogy "mindenki tarkón lesz lőve?"

 • TGM is ott van

  december 12.szerda 23:16

  Tudósítónk beszámolója szerint több csoportba oszlottak a tüntetők a Kossuth téren. Többen beszélgetnek, egy nagyobb tömeg a karácsonyfa körül gyülekezik, de néhány kisebb skandálást eltekintve nyugodtabbak most, mint egy órával ezelőtt. Tudósítónk Tamás Gáspár Miklóssal is találkozott a tüntetők között.

 • A karácsonyfánál is dulakodás van

  december 12.szerda 23:04

  A tüntetők és a rendőrök egy ideig farkasszemet néztek egymással az ország karácsonyfájánál, aztán kisebb dulakodás alakult ki közöttük.

 • A tüntetők rángatják a karácsonyfát

  december 12.szerda 22:56

  Az emberek egy része a parlament melletti karácsonyfához ment, azt rángatták, illetve a fa körüli szánkóknak estek neki.

 • A tömeg elindult a másik bejárathoz

  december 12.szerda 22:48

  Nem fogy a tüntetők lendülete, most visszamentek a főbejárathoz.

 • Gulyás Márton is jelen van

  december 12.szerda 22:38

  A Közös Ország Mozgalom alapítója is ott van a tüntetők között.

 • Ötre nőtt a sérült rendőrök száma

  december 12.szerda 22:37

  A rendőrség közlése szerint három csoportra bomlottak a tüntetők. Egy részük megkísérelt betörni az Országgyűlés épületébe, amit a rendőrség megakadályozott. Egy másik csoport a Lánchídra vonult, ahol a forgalmat akadályozza, a rendőrség a hidat lezárta, de azt később újra megnyitották. "A demonstrálók harmadik csoportja a Kossuth téren provokálja a rendőröket, építési törmeléket, hanggránátokat, pirotechnikai termékeket, tojást, és minden mást dobál a rendőrök felé. A megsérült rendőrök száma ötre emelkedett"- közölték.

 • A Lánchíd ismét járható

  december 12.szerda 22:36

  A Lánchídra vonult tüntetők elhagyták a hidat, amelyet a rendőrség a forgalom előtt újra megnyitott. A Lánchíd forgalma helyreállt, a közlekedés ismét zavartalanul halad- közölte a rendőrség nemrég.

 • Az egész téren érezni

  december 12.szerda 22:32

  Tudósítónk szerint az egész Kossuth téren nagyon érezni a könnygáz-gránátok hatását, nagyon sokan fuldokoltak az utolsó körtől is. Néhány perccel azonban a kilövésük után vissza-visszaszállingóznak a demonstrálók és újra farkasszemet néznek a rendőrsorfallal.

 • Újra zúg az "Orbán, takarodj"

  december 12.szerda 22:32
 • Megint könnygáz

  december 12.szerda 22:29

  Újra sokan lettek a tüntetők, a rendőrök megint könnygázt vetettek be, erre megint kihátráltak a rendőrsorfaltól a tüntetők. Közben újak is jönnek, egy csoport fiatal azzal a felkiáltással közelített a Parlamenthez, hogy "ez könnygáz? Menjünk be, úgyis rég kaptunk".

 • Átmentek az 1-es kapuhoz

  december 12.szerda 22:25

  A tüntetők most újra farkasszemet néznek a rendőrsorfallal. Jönnek ide is a rohamrendőrök, hogy megerősítsék a sorfalat.

 • Szállingóznak el a tüntetők

  december 12.szerda 22:16

  Tudósítónk közlése szerint egyre jobban fogy a tömeg a Kossuth térről, szállingóznak haza az emberek.

 • Országgyűlés Hivatala: törvényes volt

  december 12.szerda 22:14

  Törvényes volt a szerdai parlamenti szavazási eljárás - emelte ki szerda este az MTI-hez eljuttatott közleményében az Országgyűlés Hivatala. Kifejtették: az Országgyűlés szerdai ülésnapján az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd képviselőcsoport képviselői az ülés megkezdése előtt az elnöki, illetve szónoki emelvény lépcsőin állva megakadályozták, hogy az Országgyűlés kijelölt ülésvezető elnöke és a munkáját segítő, a házelnök által meghatározott sorrendben szolgálatot teljesítő jegyzők az elnöki emelvényen elfoglalhassák a helyüket.

  Emiatt Kövér László, az Országgyűlés elnöke képviselői üléshelyéről nyitotta meg az Országgyűlés ülésnapját, majd az ülésvezetést a szintén képviselői ülésénél helyet foglaló Latorcai János alelnöknek adta át. Az alelnök a napirendben jelzett határozathozatali eljárás végéig képviselői üléshelyről gyakorolta a határozati házszabály szerinti ülésvezetési jogosítványait. Ezen rendelkezések - mint írták - nem tartalmaznak tételes előírást arra, hogy az ülésvezetés helye kizárólag az elnöki pulpitus elnöki illetve jegyzői székei lehetnek.

  Az Országgyűlés elnöke - figyelemmel arra, hogy "láthatóan az ellenzéki jegyzők egyike sem kívánta ellátni jegyzői feladatait" jogkörével és felhatalmazásával élve két kormánypárti jegyzőt jelölt ki az ülésvezetésben történő közreműködésre. A szerdai ülés napirendjén 46 önálló indítványról történő szavazás is szerepelt. Az ülésnapon követett a szavazatszámláló gép alkalmazásával lefolytatott szavazási eljárás minden tekintetben megfelelt az országgyűlési törvényben foglalt, a személyes joggyakorlás kötelezettségét előíró rendelkezésnek, függetlenül attól, hogy a képviselőknek szavazataik leadásához nem kellett azonosító kártyáikat elhelyezni a szavazatszámláló gépben - hangsúlyozták, hozzátéve: a rendszer ugyanis enélkül is alkalmas arra, hogy a politikai megállapodás alapján elfogadott ülésrendben a saját üléshelyéről szavazó képviselőt név szerint azonosítsa.

  Az automatikusan rögzített szavazási eredmények nyilvánosak, az Országgyűlés honlapján megismerhetők - írta a hivatal megjegyezve: az ellenzéki képviselők is ily módon adták le voksukat az akciót kiváltó munkatörvénykönyvének módosításánál.

 • Hanggránátokat dobálnak

  december 12.szerda 22:09

  A tüntetők dobálják ezeket a rendőrök felé.

 • Sermer Ádám is itt van

  december 12.szerda 22:08

  A Liberálisok főpolgármester-jelöltje is a tüntetők között van- jelezte tudósítónk.

 • Rendkívüli adás az ATV-n

  december 12.szerda 22:07

  Rendkívüli adással jelentkezik az ATV a Kossuth téren zajló tüntetések miatt. Rónai Egon vezeti a Rendkívüli Híradót, ahol élő bejelentkezésekkel követhetik nyomon a történéseket. Csatornánk Facebook-oldala is folyamatos élő adással jelentkezik a Parlament környékéről, valamint percről percre frissülő közvetítésünket is folytatjuk.

 • Ismét visszatértek a tüntetők

  december 12.szerda 22:05

  A könnygáz után újra visszamentek a tüntetők a rendőrökhöz.

 • A tüntetők fulladoznak

  december 12.szerda 21:55

  A rendőrsorfalhoz közel álló tüntetők nehezen viselik a könnygázt, köhögnek, fulladoznak, a legtöbben el is mentek a rendőrsorfal környékéről.

 • Újra könnygázt vetettek be a rendőrök

  december 12.szerda 21:54

  A tütnetők emiatt kifelé kezdtek el szállingózni.

 • Már négy sérült rendőr van

  december 12.szerda 21:53

  "A Budapest V., Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők provokálják a rendőröket, többen tojást, sörösdobozokat dobtak a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőrök irányába. A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát. A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel, ennek ellenére négy rendőr megsérült"- közölte a rendőrség késő este. Mint írják, a fokozódó agresszivitás megtörésére könnygázt alkalmaztak. "A rendőrség higgadtságra inti a demonstrálókat"- olvasható a közleményben.

 • Donáth Anna is a helyszínen

  december 12.szerda 21:49

  Tudósítónk Donáth Annával a Momemntum alelnökével is találkozott a tüntetők között.

 • Most ér ide az erősítés

  december 12.szerda 21:49

  Megérkezett egy csomó rohamrendőr a másik bejárathoz is, eddig csak néhányan védték ezt a helyet, akiket folyamatosan dobál a tömeg továbbra is.

 • A másik bejáratnál dobálják a tüntetők a rendőröket

  december 12.szerda 21:48

  Különböző égő tárgyakat hajítanak a rendőrök felé.

 • Elindult a tömeg a másik bejárat felé

  december 12.szerda 21:41

  Valószínűleg egy páran találhattak egy új betörési pontot, balra hömpölyög a tömeg.

 • "Remélem, hogy kijöttök még pár százan!"

  december 12.szerda 21:39

  Ezt Erőss Gábor, a Párbeszéd józsefvárosi önkormányzati képviselője mondta Szél Bernadettnek.

 • Leesett egy fiatal a lépcsőről

  december 12.szerda 21:37

  Ezt Szél Bernadett független képviselő mondta el a Facebook élő bejelentkezésében.

 • Már csak a rohamrendőrök vannak itt

  december 12.szerda 21:34

  Lecserélődtek a rendőrök a Parlament lépcsőjén, most már csak rohamrendőrök állnak ott.

 • Szendvics és meleg tea

  december 12.szerda 21:31

  A tér szélén szendvicset és meleg teát osztanak- jelentette tudósítónk.

 • Hajnal: remélem, újra megindulunk

  december 12.szerda 21:29

  A Momentum szóvivője, Hajnal Miklós is ott van a tömegben, azt mondta tudósítónknak, hogy kicsit csípte az arcukat a könnygáz, ami miatt hátrébb is léptek pár lépést, de reméli, hogy újra megindulnak a Parlament felé.

 • "Kérünk még"

  december 12.szerda 21:28

  Ezt kiabálják a tüntetők a könnygázra utalva.

 • Rosszul lettek néhányan

  december 12.szerda 21:26

  Tudósítónk szerint többen a könnygáz hatására kimentek a tömeg szélére, ahol köpködnek, fuldokolnak, vízzel próbálják mosni a szemüket, volt, aki mentőért kiáltott.

 • Bevetették a könnygázt

  december 12.szerda 21:20

  A rendőrök fújták a tüntetőket, így a Parlament előtti lépcsőnél kicsit kiürült a terület, menekültek a tüntetők, akik előtte üvegekkel dobálták a rendőrsorfalat.

 • Felcsendült a Himnusz

  december 12.szerda 21:17

  A tüntetők a Himnuszt kezdték énekelni, de csak egy rövid ideig, később a Kossuth-nótába kezdtek bele.

 • Nyakó: az igazi Magyarország él

  december 12.szerda 21:12

  Az MSZP sajtófőnöke is ott van a tüntetők között. Kamerák előtt azt mondta, van ereje a népnek és az igazi Magyarország él. Arra buzdított, minél többen tüntessenek holnap, holnapután, legyenek útlezárások például.

 • Egymásnak feszülnek a rendőrök és a tüntetők

  december 12.szerda 21:11

  Nekinyomult a tömeg a rendőröknek, próbálják a Parlament lépcsőjén egyre feljebb szorítani a rendőrsorfalat.

 • "Menjünk be"

  december 12.szerda 21:10

  Ezt kiabálják a tüntetők közül néhányan, páran meg is próbálják előrébb tolni az elöl álló tüntetőket, egyelőre kevés sikerrel.

 • Rohamrendőrök az első sorban

  december 12.szerda 21:05

  Most már a Parlamentet védő rendőrsorfal első sorában rohamrendőrök állnak szemben a tüntetőkkel, akik folyamatosan a rendőröket szidják, fütyülik. A rendőrsorfalat folyamatosan erősítik, az előbb is egy újabb szakasz tűnt fel a Parlament lépcsőin.

 • A tüntetők elvették az egyik rendőr gumibotját

  december 12.szerda 20:58

  Hangos ujjongással üdvözölték és megdicsérték bátor társukat.

 • A rendőrök támadója eltűnt, feljelentik

  december 12.szerda 20:50

  A budapesti vonulásos demonstráció egy résztvevője a Budapest VI., Dózsa György úti csoportosulást rejtőzködésére használva ismeretlen összetételű, maró hatású gázzal fújta le a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőröket. A rendőrsorfalban szolgálatot teljesítő két rendőr megsérült, parancsnokuk orvosi ellátásuk érdekében kivonta őket a feladatellátásból- közölte a rendőrség. Mint írják, a helyszíni orvosi vizsgálatukat követően mindkét rendőr folytatta szolgálatát. Hozzátették: a tömegből alattomos módon a rendőrökre támadó tüntető a csoportba visszaolvadva eltűnt a helyszínről. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

   

 • Gyurcsány Ferenc élőben jelentkezett a Kossuth térről - VIDEÓ

  december 12.szerda 20:45

 • A tüntetők elkezdték nyomni a rendőrsorfalat

  december 12.szerda 20:43
 • Gyurcsány és Szél Bernadett is megy tüntetni

  december 12.szerda 20:28

  Mindkét politikus ezt az ATV Egyenes beszéd című műsorában jelentette be. Az LMP volt társelnöke közölte: ott fognak találkozni a DK elnökével a tüntetésen.

 • Sátrakat is felállítottak

  december 12.szerda 20:27

  Az ATV tudósítójának beszámolója szerint a téren nincs vezetője a tüntetőknek, nincs is előre megírt forgatókönyv, spontán haladnak a dolgok. A Kossuth téren most már sátrakat is felállítottak, többen arra biztatják a jelenlevőket, hogy virrasszanak ott.

 • Várják az ellenzéki képviselőket

  december 12.szerda 20:23

  Spontán felszólalók beszélnek a Kossuth téren, azt mondják, hogy amit az ellenzéki képviselők ma elkezdtek a parlamentben, azt kell folytatni, ezért várják is a képviselőket a tüntetésre.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink